Tort de sampanie

Tortul cu crema de sampanie este un tort elegant, pufos, usor, potrivit pentru orice moment de sarbatoare. Urmareste reteta de tort de sampanie pas cu pas si invata sa-l prepari si tu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de sampanie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 felii
  • Pentru blat:
  • - 100 g. faina
  • - 40 g. zahar pudra
  • - 1 galbenus
  • - 50 g. unt
  • - 1 blat de biscuit
  •  
  • Pentru crema si ornat:
  • - 2 linguri jeleu de zmeura
  • - 2 galbenusuri
  • - 50 g. zahar
  • - 125 ml. sampanie
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 6 foi gelatina alba
  • - 2 albusuri
  • - 400 ml. frisca
  • - 75 g. fasii de ciocolata alba
  • - 75 g. fulgi de bezea
  • - 100 g. boabe de zmeura
  • - 1 lingurita zahar pudra cernut

Mod de preparare

Aluat pentru blat: Dupa cum se vede si in poza, in ultimul timp m-am cam specializat pe blaturi facute de altii...dar daca aveti timp si placere ...puteti face chiar voi blatul de tort, in modul urmator: - cuptorul se incinge la 200 grade C. Se framanta un aluat fraged din faina, zahar pudra, galbenus si unt. Se da la rece 30 de minute. Se unge cu grasime o forma cu diametrul 26 cm. si se imbraca in aluatul fraged. Se inteapa cu o furculita, se coace 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou. Se incalzeste jeleul si se repartizeaza peste blat, respectiv aluatul fraged: Blatul de biscuit se taie pe doua nivele... blatul cumparat de mine avea trei nivele. Stratul de jos se aseaza peste blatul uns cu jeleu. Se aseaza de jur imprejur un inel pentru torturi.

Crema:

3

Galbenusurile si zaharul se bat spuma; se amesteca, pe rand, sampani, coaja si sucul de lamaie. Se inmoaie gelatina, se preseaza, se dizolva si se amesteca. Se bat separat albusurile si 100 ml. frisca. Se omogenizeaza pe rand in compozitie. Jumatate din crema se repartizeaza peste blatul de biscuit, scrie in reteta... eu am pus toata crema intre cele doua blaturi. Deasupra se aseaza ultimul blat si se da la frigider pentru cateva ore. Se bat spuma 300 ml. frisca si se orneaza tortul. Se aseaza la mijloc fasiile de ciocolata si se presara fulgii de bezea. Se aseaza din loc in loc, dupa fantezie, cate o boaba de zmeura. Cu putin timp inainte de a fi servit, tortul se presara cu zahar pudra.

Reteta recoamndata de Sava Laura.


Pastrati tortul cu crema de sampanie la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu portocale

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Muffins cu lime si ciocolata alba
1
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Tiramisu la pahar
3
Prajituri

Tiramisu la pahar

Usor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!

Tiramisu la pahar
Prajitura pufoasa cu branza
4
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Prajitura cu glazura de zmeura
5
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Parteneri
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta