Tortul cu crema de sampanie este un tort elegant, pufos, usor, potrivit pentru orice moment de sarbatoare. Urmareste reteta de tort de sampanie pas cu pas si invata sa-l prepari si tu.
Aluat pentru blat: Dupa cum se vede si in poza, in ultimul timp m-am cam specializat pe blaturi facute de altii...dar daca aveti timp si placere ...puteti face chiar voi blatul de tort, in modul urmator: - cuptorul se incinge la 200 grade C. Se framanta un aluat fraged din faina, zahar pudra, galbenus si unt. Se da la rece 30 de minute. Se unge cu grasime o forma cu diametrul 26 cm. si se imbraca in aluatul fraged. Se inteapa cu o furculita, se coace 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou. Se incalzeste jeleul si se repartizeaza peste blat, respectiv aluatul fraged: Blatul de biscuit se taie pe doua nivele... blatul cumparat de mine avea trei nivele. Stratul de jos se aseaza peste blatul uns cu jeleu. Se aseaza de jur imprejur un inel pentru torturi.
Galbenusurile si zaharul se bat spuma; se amesteca, pe rand, sampani, coaja si sucul de lamaie. Se inmoaie gelatina, se preseaza, se dizolva si se amesteca. Se bat separat albusurile si 100 ml. frisca. Se omogenizeaza pe rand in compozitie. Jumatate din crema se repartizeaza peste blatul de biscuit, scrie in reteta... eu am pus toata crema intre cele doua blaturi. Deasupra se aseaza ultimul blat si se da la frigider pentru cateva ore. Se bat spuma 300 ml. frisca si se orneaza tortul. Se aseaza la mijloc fasiile de ciocolata si se presara fulgii de bezea. Se aseaza din loc in loc, dupa fantezie, cate o boaba de zmeura. Cu putin timp inainte de a fi servit, tortul se presara cu zahar pudra.
Reteta recoamndata de Sava Laura.
Pastrati tortul cu crema de sampanie la rece pana in momentul servirii.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii