Tort de smochine

Am topit untul, am adaugat zaharul si l-am lasat la caramelizat un pic, am adaugat fructele, zeama de lamaie si apa fierbinte. Am fiert fructele exact

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort de smochine

Ingrediente

  • 14 smochine
  • 40 g unt
  • 150 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura apa fierbinte
  • blatul:
  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g lapte
  • 200 gr faina
  • 5 g praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • un varf de cutit de scortisoara

Mod de preparare

Am topit untul, am adaugat zaharul si l-am lasat la caramelizat un pic, am adaugat fructele, zeama de lamaie si apa fierbinte.

Am fiert fructele exact 5 minute, le-am scos iar siropul l-am mai lasat sa se lege putin(7-8 minute).

Am frecat untul si zaharul pana a devenit spuma, am adaugat oule pe rand, faina, praful de copt, laptele, coaja de lamaie si scortisoara. Am mixat bine toate.

Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt, am asezat smochinele cu fata in jos, am adaugat siropul peste iar apoi am repartizat uniform blatul.

L-am copt in jur de 25 de minute(am facut testul cu scobitoarea).

L-am scos din cuptor, l-am lasat cateva minute sa se raceasca iar apoi l-am rasturnat.


Pofta buna!

Reteta Tort de smochine a fost propusa de adelutza pe forum culinar.ro

Alte retete cu smochine gasiti aici:

Tort de smochine ,

Biscuiti cu ciocolata si smochine,

Budinca de smochine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori