Am topit untul, am adaugat zaharul si l-am lasat la caramelizat un pic, am adaugat fructele, zeama de lamaie si apa fierbinte. Am fiert fructele exact
Am topit untul, am adaugat zaharul si l-am lasat la caramelizat un pic, am adaugat fructele, zeama de lamaie si apa fierbinte.
Am fiert fructele exact 5 minute, le-am scos iar siropul l-am mai lasat sa se lege putin(7-8 minute).
Am frecat untul si zaharul pana a devenit spuma, am adaugat oule pe rand, faina, praful de copt, laptele, coaja de lamaie si scortisoara. Am mixat bine toate.
Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt, am asezat smochinele cu fata in jos, am adaugat siropul peste iar apoi am repartizat uniform blatul.
L-am copt in jur de 25 de minute(am facut testul cu scobitoarea).
L-am scos din cuptor, l-am lasat cateva minute sa se raceasca iar apoi l-am rasturnat.
Pofta buna!
Reteta Tort de smochine a fost propusa de adelutza pe forum culinar.ro
Alte retete cu smochine gasiti aici:
Tort de smochine ,
Biscuiti cu ciocolata si smochine,
Budinca de smochine
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaÎmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii