Se cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se odihneasca la rece o jumatate
Se cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se odihneasca la rece o jumatate de ora, se framanta din nou si se imparte in patru. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se intinde prima foaie de aluat, se unge cu putin unt si se acopera cu boabe de struguri, spalati si curatati de codite. Se pune urmatoarea foaie de aluat si se repeta operatia. La fel se procedeaza cu restul aluatului si strugurilor. Se introduce forma in cuptorul cald si se coace tortul la foc potrivit, o jumatate de ora. Cand s-a rumenit usor aluatul, se stinge focul. Tortul se raceste, inainte de a fi taiat, la temperatura camerei.
Se serveste taiat felii, acoperit cu frisca.
retete de torturi:
Tort de capsuni
Tort de zmeura
Tort de visine Padurea neagra
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii