Se cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se odihneasca la rece o jumatate
Se cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se odihneasca la rece o jumatate de ora, se framanta din nou si se imparte in patru. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se intinde prima foaie de aluat, se unge cu putin unt si se acopera cu boabe de struguri, spalati si curatati de codite. Se pune urmatoarea foaie de aluat si se repeta operatia. La fel se procedeaza cu restul aluatului si strugurilor. Se introduce forma in cuptorul cald si se coace tortul la foc potrivit, o jumatate de ora. Cand s-a rumenit usor aluatul, se stinge focul. Tortul se raceste, inainte de a fi taiat, la temperatura camerei.
Se serveste taiat felii, acoperit cu frisca.
retete de torturi:
Tort de capsuni
Tort de zmeura
Tort de visine Padurea neagra
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii