Tort delicios

Blat: albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga peste albusuri si se pune faina cu praful de copt si vanilia. Se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLATUL: 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • CREMA: 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • o bucata unt
  • o coaja de lamaie
  • 1 l lapte
  • compot pt insiropat

Mod de preparare

Blat: albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga peste albusuri si se pune faina cu praful de copt si vanilia. Se unge tava cu unt si faina si se baga la cuptor compozitia.

Crema: se freaca ouale intregi cu zaharul apoi se pune faina. Laptele se fierbe, se raceste, se pun ouale peste lapte la foc mic, se amesteca continuu, cand e aproape gata se pune coaja de la lamaie intreaga si untul.

Blatul se scoate si se lasa la racit, se taie in 3 parti egale, se insiropeaza si se umplu cu crema. Se orneaza cu fructe sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc