Tort delicios Alcazar

Alcazarul este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, tort care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de faina, oua, zahar, esenta de rom si margarina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort delicios Alcazar

Ingrediente

  • Foaie
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de rom sau zeama de lamaie
  • Crema
  • 14 galbenusuri
  • 14 linguri de zahar
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 3-4 linguri faina
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Tortul Alcazar este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara acest tort se incepe cu prima foaie. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul tot odata si se bate in continuare pana cand acesta se dizolva tot si spuma a devenit foarte tare si putem intoarce castronul fara a cadea spuma.

Tava de aragaz (mare) se tapeteaza cu hartie de copt sau cu coala simpla de hartie alba unsa foarte bine cu margarina solida. Cuptorul trebuie incalzit dinainte.

Se pune spuma in tava, aranjand-o bine cu paleta pentru a nu ramane goluri de aer, se aranjeaza frumos si se baga in cuptor, la etajul de sus, la foc mic, 15-20 minute cu usa inchisa, dar apoi se deschide usor atat cat sa intre o cutie de chibrituri intre usa si cuptor.

Se lasa blatul sa se usuce in cuptor 2-3 ore. Este gata cand putem desprine hartia de copt de pe margini usor. Cand se scoate, blatul se pastreaza intr-un loc uscat pana la utilizare.

A doua foaie se face ca si prima. Atentie! Peste galbenusuri se pune un pic de ulei ca sa nu se usuce pana se face crema.

Se pun toate ingredientele (fara zaharul vanilat si margarina) intr-o craticioara (de preferat din inox cu fundul mai gros) si se pun pe foc mic, mestecand incontinuu pana se leaga crema (sa cada bucati de pe tel)

Se da deoparte, se pune zaharul vanilat si se lasa la racit. Margarina se freaca spuma cu mixeru si apoi se pune crema racita lingura cu lingura.

2/3 din crema se pune pe prima foaie. Daca marginile blaturilor sunt mai ridicate, atunci ele se taie cu un cutit cand blatul este casant.

In treimea de crema ramasa se pune cacao de buna calitate pana ia gust de ciocolata. Se pune a doua foaie cu fundul in sus deoarece este mai plat si se orneaza cu crema cu cacao. Se poate opri din crema galbena citeva linguri intr-o punguta pentru ornat. Se imbraca tortul si pe margine.


Tortul Alcazar se serveste dupa ce se tine o jumatate de zi la caldura pentru ca blaturile sa se inmoaie si apoi se pune la frigider. Pare greu de facut dar este numai prima impresie. Daca vreti sa impresionati pe cineva, faceti-il!

Acesta reteta este scrisa de Vasi pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu iaurt
1
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
2
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Frunze de vita oparite
3
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Parteneri
Crochete de cascaval
Bucataras.RO

Crochete de cascaval

Am o gramada de reviste cu retete puse intr-un retetar...si azi vroiam musai sa fac crochetele astea si nu mai stiam in care...

Crochete de cascaval
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise