Alcazarul este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, tort care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de faina, oua, zahar, esenta de rom si margarina.
Tortul Alcazar este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara acest tort se incepe cu prima foaie. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul tot odata si se bate in continuare pana cand acesta se dizolva tot si spuma a devenit foarte tare si putem intoarce castronul fara a cadea spuma.
Tava de aragaz (mare) se tapeteaza cu hartie de copt sau cu coala simpla de hartie alba unsa foarte bine cu margarina solida. Cuptorul trebuie incalzit dinainte.
Se pune spuma in tava, aranjand-o bine cu paleta pentru a nu ramane goluri de aer, se aranjeaza frumos si se baga in cuptor, la etajul de sus, la foc mic, 15-20 minute cu usa inchisa, dar apoi se deschide usor atat cat sa intre o cutie de chibrituri intre usa si cuptor.
Se lasa blatul sa se usuce in cuptor 2-3 ore. Este gata cand putem desprine hartia de copt de pe margini usor. Cand se scoate, blatul se pastreaza intr-un loc uscat pana la utilizare.
A doua foaie se face ca si prima. Atentie! Peste galbenusuri se pune un pic de ulei ca sa nu se usuce pana se face crema.
Se pun toate ingredientele (fara zaharul vanilat si margarina) intr-o craticioara (de preferat din inox cu fundul mai gros) si se pun pe foc mic, mestecand incontinuu pana se leaga crema (sa cada bucati de pe tel)
Se da deoparte, se pune zaharul vanilat si se lasa la racit. Margarina se freaca spuma cu mixeru si apoi se pune crema racita lingura cu lingura.
2/3 din crema se pune pe prima foaie. Daca marginile blaturilor sunt mai ridicate, atunci ele se taie cu un cutit cand blatul este casant.
In treimea de crema ramasa se pune cacao de buna calitate pana ia gust de ciocolata. Se pune a doua foaie cu fundul in sus deoarece este mai plat si se orneaza cu crema cu cacao. Se poate opri din crema galbena citeva linguri intr-o punguta pentru ornat. Se imbraca tortul si pe margine.
Tortul Alcazar se serveste dupa ce se tine o jumatate de zi la caldura pentru ca blaturile sa se inmoaie si apoi se pune la frigider. Pare greu de facut dar este numai prima impresie. Daca vreti sa impresionati pe cineva, faceti-il!
Acesta reteta este scrisa de Vasi pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiNu avem nici o ocazie speciala, nici o aniversare, dar din cand in cand, imi place sa ii rasfat pe ai mei cu un tort! Un...
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii