Tort delicios Alcazar

Alcazarul este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, tort care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de faina, oua, zahar, esenta de rom si margarina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort delicios Alcazar

Ingrediente

  • Foaie
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de rom sau zeama de lamaie
  • Crema
  • 14 galbenusuri
  • 14 linguri de zahar
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 3-4 linguri faina
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Tortul Alcazar este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara acest tort se incepe cu prima foaie. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul tot odata si se bate in continuare pana cand acesta se dizolva tot si spuma a devenit foarte tare si putem intoarce castronul fara a cadea spuma.

Tava de aragaz (mare) se tapeteaza cu hartie de copt sau cu coala simpla de hartie alba unsa foarte bine cu margarina solida. Cuptorul trebuie incalzit dinainte.

Se pune spuma in tava, aranjand-o bine cu paleta pentru a nu ramane goluri de aer, se aranjeaza frumos si se baga in cuptor, la etajul de sus, la foc mic, 15-20 minute cu usa inchisa, dar apoi se deschide usor atat cat sa intre o cutie de chibrituri intre usa si cuptor.

Se lasa blatul sa se usuce in cuptor 2-3 ore. Este gata cand putem desprine hartia de copt de pe margini usor. Cand se scoate, blatul se pastreaza intr-un loc uscat pana la utilizare.

A doua foaie se face ca si prima. Atentie! Peste galbenusuri se pune un pic de ulei ca sa nu se usuce pana se face crema.

Se pun toate ingredientele (fara zaharul vanilat si margarina) intr-o craticioara (de preferat din inox cu fundul mai gros) si se pun pe foc mic, mestecand incontinuu pana se leaga crema (sa cada bucati de pe tel)

Se da deoparte, se pune zaharul vanilat si se lasa la racit. Margarina se freaca spuma cu mixeru si apoi se pune crema racita lingura cu lingura.

2/3 din crema se pune pe prima foaie. Daca marginile blaturilor sunt mai ridicate, atunci ele se taie cu un cutit cand blatul este casant.

In treimea de crema ramasa se pune cacao de buna calitate pana ia gust de ciocolata. Se pune a doua foaie cu fundul in sus deoarece este mai plat si se orneaza cu crema cu cacao. Se poate opri din crema galbena citeva linguri intr-o punguta pentru ornat. Se imbraca tortul si pe margine.


Tortul Alcazar se serveste dupa ce se tine o jumatate de zi la caldura pentru ca blaturile sa se inmoaie si apoi se pune la frigider. Pare greu de facut dar este numai prima impresie. Daca vreti sa impresionati pe cineva, faceti-il!

Acesta reteta este scrisa de Vasi pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Budinca de malai cu branza de vaci
2
Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...

Budinca de malai cu branza de vaci
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Tort Diplomat a la Adriana
4
Torturi

Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...

Tort Diplomat a la Adriana
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Parteneri
Aperitiv rulada din carne tocata cu legume
Bucataras.RO

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume

E un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert. Rulada se poate tine la frigider timp de cateva...

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume
Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gustos.RO

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii