Tort delicios Alcazar

Alcazarul este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, tort care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de faina, oua, zahar, esenta de rom si margarina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort delicios Alcazar

Ingrediente

  • Foaie
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de rom sau zeama de lamaie
  • Crema
  • 14 galbenusuri
  • 14 linguri de zahar
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 3-4 linguri faina
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Tortul Alcazar este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara acest tort se incepe cu prima foaie. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul tot odata si se bate in continuare pana cand acesta se dizolva tot si spuma a devenit foarte tare si putem intoarce castronul fara a cadea spuma.

Tava de aragaz (mare) se tapeteaza cu hartie de copt sau cu coala simpla de hartie alba unsa foarte bine cu margarina solida. Cuptorul trebuie incalzit dinainte.

Se pune spuma in tava, aranjand-o bine cu paleta pentru a nu ramane goluri de aer, se aranjeaza frumos si se baga in cuptor, la etajul de sus, la foc mic, 15-20 minute cu usa inchisa, dar apoi se deschide usor atat cat sa intre o cutie de chibrituri intre usa si cuptor.

Se lasa blatul sa se usuce in cuptor 2-3 ore. Este gata cand putem desprine hartia de copt de pe margini usor. Cand se scoate, blatul se pastreaza intr-un loc uscat pana la utilizare.

A doua foaie se face ca si prima. Atentie! Peste galbenusuri se pune un pic de ulei ca sa nu se usuce pana se face crema.

Se pun toate ingredientele (fara zaharul vanilat si margarina) intr-o craticioara (de preferat din inox cu fundul mai gros) si se pun pe foc mic, mestecand incontinuu pana se leaga crema (sa cada bucati de pe tel)

Se da deoparte, se pune zaharul vanilat si se lasa la racit. Margarina se freaca spuma cu mixeru si apoi se pune crema racita lingura cu lingura.

2/3 din crema se pune pe prima foaie. Daca marginile blaturilor sunt mai ridicate, atunci ele se taie cu un cutit cand blatul este casant.

In treimea de crema ramasa se pune cacao de buna calitate pana ia gust de ciocolata. Se pune a doua foaie cu fundul in sus deoarece este mai plat si se orneaza cu crema cu cacao. Se poate opri din crema galbena citeva linguri intr-o punguta pentru ornat. Se imbraca tortul si pe margine.


Tortul Alcazar se serveste dupa ce se tine o jumatate de zi la caldura pentru ca blaturile sa se inmoaie si apoi se pune la frigider. Pare greu de facut dar este numai prima impresie. Daca vreti sa impresionati pe cineva, faceti-il!

Acesta reteta este scrisa de Vasi pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mancare de spanac cu ou ochi
1
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
2
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Gyros cu pui si sos tsatsiki
4
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Prajitura cu crema de ciocolata
5
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata este o reteta minunata de prajitura de casa, ce ii va incanta pe tot membrii familiei. Nimic...

Prajitura cu crema de ciocolata
Parteneri
Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci
Bucataras.RO

Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci

Delicii de Paste

Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce