Tort delicios Alcazar

Alcazarul este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, tort care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de faina, oua, zahar, esenta de rom si margarina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort delicios Alcazar

Ingrediente

  • Foaie
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de rom sau zeama de lamaie
  • Crema
  • 14 galbenusuri
  • 14 linguri de zahar
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 3-4 linguri faina
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Tortul Alcazar este un tort deosebit, pentru ocazii deosebite, care impresioneaza pe toti cei care il gusta. Pentru a prepara acest tort se incepe cu prima foaie. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul tot odata si se bate in continuare pana cand acesta se dizolva tot si spuma a devenit foarte tare si putem intoarce castronul fara a cadea spuma.

Tava de aragaz (mare) se tapeteaza cu hartie de copt sau cu coala simpla de hartie alba unsa foarte bine cu margarina solida. Cuptorul trebuie incalzit dinainte.

Se pune spuma in tava, aranjand-o bine cu paleta pentru a nu ramane goluri de aer, se aranjeaza frumos si se baga in cuptor, la etajul de sus, la foc mic, 15-20 minute cu usa inchisa, dar apoi se deschide usor atat cat sa intre o cutie de chibrituri intre usa si cuptor.

Se lasa blatul sa se usuce in cuptor 2-3 ore. Este gata cand putem desprine hartia de copt de pe margini usor. Cand se scoate, blatul se pastreaza intr-un loc uscat pana la utilizare.

A doua foaie se face ca si prima. Atentie! Peste galbenusuri se pune un pic de ulei ca sa nu se usuce pana se face crema.

Se pun toate ingredientele (fara zaharul vanilat si margarina) intr-o craticioara (de preferat din inox cu fundul mai gros) si se pun pe foc mic, mestecand incontinuu pana se leaga crema (sa cada bucati de pe tel)

Se da deoparte, se pune zaharul vanilat si se lasa la racit. Margarina se freaca spuma cu mixeru si apoi se pune crema racita lingura cu lingura.

2/3 din crema se pune pe prima foaie. Daca marginile blaturilor sunt mai ridicate, atunci ele se taie cu un cutit cand blatul este casant.

In treimea de crema ramasa se pune cacao de buna calitate pana ia gust de ciocolata. Se pune a doua foaie cu fundul in sus deoarece este mai plat si se orneaza cu crema cu cacao. Se poate opri din crema galbena citeva linguri intr-o punguta pentru ornat. Se imbraca tortul si pe margine.


Tortul Alcazar se serveste dupa ce se tine o jumatate de zi la caldura pentru ca blaturile sa se inmoaie si apoi se pune la frigider. Pare greu de facut dar este numai prima impresie. Daca vreti sa impresionati pe cineva, faceti-il!

Acesta reteta este scrisa de Vasi pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa