Tort delicios cu ciocolata

Tortul delicios cu ciocolata se serveste cu crema de ciocolata, apoi se pot adauga la crema si albusurile batute spuma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 oua
  • 3 linguri faina
  • 8 linguri apa
  • 400 g zahar
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 175 g miere
  • 250 g nuci pisate fin
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 6 oua

Mod de preparare

Pentru tortul delicios cu ciocolata se dau la fiert apa, zaharul, untul si cacaoa, apoi se face un sirop, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand. Se face o crema omogena care se imparte i n doua, oparte se da la rece, iar la cealalta parte se adauga faina si albusurile batute spuma, dupa care se pune la copt, timp de patruzeci si cinci de minute. Dupa ce s-a copt, se umple cu crema ramasa la frigider si la final se pudreaza cu cacao.
Pentru crema bateti pana la omogenizare untul si mierea, apoi adaugati nucile si vanilia. in alt vas, bateti bine galbenusurile si le adaugati compozitiei. Puneti totul intr-o forma unsa cu unt si lasati-o pentru a se intari. Tortul delicios  cu ciocolata se serveste cu crema de ciocolata, apoi se pot adauga la crema si albusurile batute spuma.


Tortul delicios cu ciocolata se serveste cu crema de ciocolata, apoi se pot adauga la crema si albusurile batute spuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci