Tort delicios de ciocolata

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pudra la foc mic pana se ingroasa. Se adauga faina amestecata cu cacaua. Compozitia se coace in forma unsa si ta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 6 batoane ciocolata menaj
  • 6 oua
  • 4 linguri apa
  • Ingrediente glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 5-6 linguri apa
  • 200 gr ciocolata
  • 40 gr unt

Mod de preparare

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pudra la foc mic pana se ingroasa. Se adauga faina amestecata cu cacaua.

Compozitia se coace in forma unsa si tapetata cu faina. Se taie blatul orizontal in 2-3 felii care se umplu cu crema de ciocolata si se acopera cu glazura de ciocolata.

Pentru crema, untul se freaca spuma. Se include ciocolata rasa topita in prealabil in putina apa. Se bat ouale intregi cu zaharul tinand castronul in bain marie pana se ingroasa compozitia.

Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca in untul cu ciocolata.

Pentru glazura, se fierbe apa cu zaharul pe foc pana se leaga si se intinde ate. Se adauga ciocolata rasa. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine in acelasi sens pana compozitia capata un aspect sticlos. Se intinde peste tort si se lasa sa se usuce.
Pofta buna!

Alte torturi gasiti aici:

Tiramisu

Tort diplomat

Tort cu mere si crema de zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Paella (reteta originala)
1
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
3
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
4
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita