Tort delicios de ciocolata

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pudra la foc mic pana se ingroasa. Se adauga faina amestecata cu cacaua. Compozitia se coace in forma unsa si ta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 6 batoane ciocolata menaj
  • 6 oua
  • 4 linguri apa
  • Ingrediente glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 5-6 linguri apa
  • 200 gr ciocolata
  • 40 gr unt

Mod de preparare

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pudra la foc mic pana se ingroasa. Se adauga faina amestecata cu cacaua.

Compozitia se coace in forma unsa si tapetata cu faina. Se taie blatul orizontal in 2-3 felii care se umplu cu crema de ciocolata si se acopera cu glazura de ciocolata.

Pentru crema, untul se freaca spuma. Se include ciocolata rasa topita in prealabil in putina apa. Se bat ouale intregi cu zaharul tinand castronul in bain marie pana se ingroasa compozitia.

Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca in untul cu ciocolata.

Pentru glazura, se fierbe apa cu zaharul pe foc pana se leaga si se intinde ate. Se adauga ciocolata rasa. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine in acelasi sens pana compozitia capata un aspect sticlos. Se intinde peste tort si se lasa sa se usuce.
Pofta buna!

Alte torturi gasiti aici:

Tiramisu

Tort diplomat

Tort cu mere si crema de zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci