Tort dietetic cu crema de limeta

Blatul este o pufosenie tare buna, iar crema am facut-o dupa cum am avut pofta.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Tort dietetic cu crema de limeta

Ingrediente

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • coaja de la 1/2 limeta
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura praf de copt
  • pt crema:
  • 3 oua
  • 4 linguri indulcitor pulbere
  • 250 ml lapte cu 0
  • 1% grasime
  • 2 linguri praf de budinca de vanilie
  • 1 lingura amidon alimentar
  • coaja de la 1/2 limeta
  • sucul de la 1 limeta
  • pt decor: 1 mana fulgi de migdale

Mod de preparare

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare si indulcitorul. Cand albusurile se tin de paletele mixerului se adauga cate un galbenus in timp ce mixam. Separat, intr-un castron, se amesteca ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Se adauga peste ingredientele umede, se amesteca incet cu un tel, iar pt aroma adaugam putina razatura de limeta. Punem aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina, cu inel detasabil sau o forma din ceramica de tarte am folosit eu. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 25 minute. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua.

Pt crema: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 2 linguri indulcitor. Intr-o cratita cu fundul dublu fierbem laptele cu indulcitorul ramas. Din lapte oprim o cescuta in care dizolvam praful de budinca si amidonul. Adaugam sucul de la o limeta, coaja de la 1/2 de limeta si amestecam. Cand laptele este pe punctul de a da in clocot adaugam amestecul de lapte si galbenusuri si amestecam cu un tel sa nu se prinda de fundul vasului. Cand crema s-a ingrosat o dam deoparte, punem o folie alimenatara peste si o dam la frigider. Dupa ce crema s-a racit o amestecam cu albusurile batute spuma.

Pt asamblare:punem primul blat in tava in care am copt blatul, adaugam jumatate de crema, punem al doilea blat si restul de crema. Presaram deasupra cativa fulgi de migdale. Mai dam tava la frigider pt inca 2 ore si apoi servim. Sa va fie de bine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta