Blatul este o pufosenie tare buna, iar crema am facut-o dupa cum am avut pofta.
Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare si indulcitorul. Cand albusurile se tin de paletele mixerului se adauga cate un galbenus in timp ce mixam. Separat, intr-un castron, se amesteca ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Se adauga peste ingredientele umede, se amesteca incet cu un tel, iar pt aroma adaugam putina razatura de limeta. Punem aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina, cu inel detasabil sau o forma din ceramica de tarte am folosit eu. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 25 minute. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua.
Pt crema: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 2 linguri indulcitor. Intr-o cratita cu fundul dublu fierbem laptele cu indulcitorul ramas. Din lapte oprim o cescuta in care dizolvam praful de budinca si amidonul. Adaugam sucul de la o limeta, coaja de la 1/2 de limeta si amestecam. Cand laptele este pe punctul de a da in clocot adaugam amestecul de lapte si galbenusuri si amestecam cu un tel sa nu se prinda de fundul vasului. Cand crema s-a ingrosat o dam deoparte, punem o folie alimenatara peste si o dam la frigider. Dupa ce crema s-a racit o amestecam cu albusurile batute spuma.
Pt asamblare:punem primul blat in tava in care am copt blatul, adaugam jumatate de crema, punem al doilea blat si restul de crema. Presaram deasupra cativa fulgi de migdale. Mai dam tava la frigider pt inca 2 ore si apoi servim. Sa va fie de bine!!!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otetInca o reteta fara zahar, pregatita cu produse de la Bunatati din Natura. Asa cum am mai zis, se poate sa facem...
Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zaharSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii