Tort dietetic cu crema de limeta

Blatul este o pufosenie tare buna, iar crema am facut-o dupa cum am avut pofta.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Tort dietetic cu crema de limeta

Ingrediente

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • coaja de la 1/2 limeta
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura praf de copt
  • pt crema:
  • 3 oua
  • 4 linguri indulcitor pulbere
  • 250 ml lapte cu 0
  • 1% grasime
  • 2 linguri praf de budinca de vanilie
  • 1 lingura amidon alimentar
  • coaja de la 1/2 limeta
  • sucul de la 1 limeta
  • pt decor: 1 mana fulgi de migdale

Mod de preparare

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare si indulcitorul. Cand albusurile se tin de paletele mixerului se adauga cate un galbenus in timp ce mixam. Separat, intr-un castron, se amesteca ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Se adauga peste ingredientele umede, se amesteca incet cu un tel, iar pt aroma adaugam putina razatura de limeta. Punem aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina, cu inel detasabil sau o forma din ceramica de tarte am folosit eu. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 25 minute. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua.

Pt crema: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 2 linguri indulcitor. Intr-o cratita cu fundul dublu fierbem laptele cu indulcitorul ramas. Din lapte oprim o cescuta in care dizolvam praful de budinca si amidonul. Adaugam sucul de la o limeta, coaja de la 1/2 de limeta si amestecam. Cand laptele este pe punctul de a da in clocot adaugam amestecul de lapte si galbenusuri si amestecam cu un tel sa nu se prinda de fundul vasului. Cand crema s-a ingrosat o dam deoparte, punem o folie alimenatara peste si o dam la frigider. Dupa ce crema s-a racit o amestecam cu albusurile batute spuma.

Pt asamblare:punem primul blat in tava in care am copt blatul, adaugam jumatate de crema, punem al doilea blat si restul de crema. Presaram deasupra cativa fulgi de migdale. Mai dam tava la frigider pt inca 2 ore si apoi servim. Sa va fie de bine!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci