Pentru foile de blat, untul frecat spuma se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul, ciocolata inmuiata sau cacaua cernuta. Se adauga usor albusu
Pentru foile de blat, untul frecat spuma se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul, ciocolata inmuiata sau cacaua cernuta. Se adauga usor albusurile batute spuma si pesmetul lin (cernut).
Din aceasta compozitie se coc 2-3 foi subtiri, care se umplu cu crema de ciocolata.
Pentru crema, se freaca untul spuma.
Separat, zaharul pudra topit cu putin lapte se pun
impreuna cu ciocolata rasa intr-o craticioara in bain marie. Se adauga pe rand ouale intregi, amestecand neintrerupt compozitia, pana ce se ingroasa.
Se ia de pe foc. Cand este aproape rece, se adauga cate putina in unt si se bate pana se face ca o spuma, cu care se ung foile, tortul se acopera cu frisca peste care se cerne praf de cacao.
Pofta buna!
Va recomandam si alte torturi
Tort de ciocolata cu iaurt si visine
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort de zmeura
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligasimplu,rapid si extrem de bun alaturi de o cafea sau o cana de lapte...
Prajitura pufoasa cu cireseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii