Tort din foi de ciocolata si frisca

Pentru foile de blat, untul frecat spuma se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul, ciocolata inmuiata sau cacaua cernuta. Se adauga usor albusu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 140 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 140 gr ciocolata menaj sau 70 gr cacao
  • 4 oua
  • 1 lingurita cu varf pesmet
  • Ingrediente crema:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 160 gr ciocolata menaj
  • 2 oua
  • 1-2 linguri lapte
  • Ingrediente glazura:
  • praf de cacao
  • frisca

Mod de preparare

Pentru foile de blat, untul frecat spuma se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul, ciocolata inmuiata sau cacaua cernuta. Se adauga usor albusurile batute spuma si pesmetul lin (cernut).

Din aceasta compozitie se coc 2-3 foi subtiri, care se umplu cu crema de ciocolata.

Pentru crema, se freaca untul spuma.

Separat, zaharul pudra topit cu putin lapte se pun

impreuna cu ciocolata rasa intr-o craticioara in bain marie. Se adauga pe rand ouale intregi, amestecand neintrerupt compozitia, pana ce se ingroasa.

Se ia de pe foc. Cand este aproape rece, se adauga cate putina in unt si se bate pana se face ca o spuma, cu care se ung foile, tortul se acopera cu frisca peste care se cerne praf de cacao.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia