Tort din foi de ciocolata si frisca

Pentru foile de blat, untul frecat spuma se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul, ciocolata inmuiata sau cacaua cernuta. Se adauga usor albusu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 140 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 140 gr ciocolata menaj sau 70 gr cacao
  • 4 oua
  • 1 lingurita cu varf pesmet
  • Ingrediente crema:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 160 gr ciocolata menaj
  • 2 oua
  • 1-2 linguri lapte
  • Ingrediente glazura:
  • praf de cacao
  • frisca

Mod de preparare

Pentru foile de blat, untul frecat spuma se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul, ciocolata inmuiata sau cacaua cernuta. Se adauga usor albusurile batute spuma si pesmetul lin (cernut).

Din aceasta compozitie se coc 2-3 foi subtiri, care se umplu cu crema de ciocolata.

Pentru crema, se freaca untul spuma.

Separat, zaharul pudra topit cu putin lapte se pun

impreuna cu ciocolata rasa intr-o craticioara in bain marie. Se adauga pe rand ouale intregi, amestecand neintrerupt compozitia, pana ce se ingroasa.

Se ia de pe foc. Cand este aproape rece, se adauga cate putina in unt si se bate pana se face ca o spuma, cu care se ung foile, tortul se acopera cu frisca peste care se cerne praf de cacao.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc