Pentru foile de Karlsbad, se bat bine laptele cu galbenusurile si faina. Se obtine o coca din care se fac 5 foi care se coc pe dosul unei tavi unse.
Pentru foile de Karlsbad, se bat bine laptele cu galbenusurile si faina.
Se obtine o coca din care se fac 5 foi care se coc pe dosul unei tavi unse.
Partea rumena a fiecarei foi se unge cu unt cald si se presara cu o lingurita buna din zaharul amestecat cu migdale macinate si se mai coace putin.
Pentru crema, se topeste ciocolata in apa, se adauga untul proaspat frecat spuma cu galbenusurile si zaharul pisat, pe foc, amestecandu-se continuu pana incepe sa fiarba, dupa care se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste.
Cu aceasta crema se ung foile de Karlsbad care se pun una peste alta.
Tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata sau de zahar ars.
Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa, ca pentru glazura, se coloreaza cu zahar ars.
Va recomandam si alte prajituri:
Prajitura cu zmeura
Prajitura cu caise
Prajitura Carmen cu gem si nuca
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaO painica delicioasa, consistenta si foarte aromata, nu foarte crescuta deoarece contine multa faina de secara si tarate, dar...
Paine cu fibre
Comentarii