Pentru foile de Karlsbad, se bat bine laptele cu galbenusurile si faina. Se obtine o coca din care se fac 5 foi care se coc pe dosul unei tavi unse.
Pentru foile de Karlsbad, se bat bine laptele cu galbenusurile si faina.
Se obtine o coca din care se fac 5 foi care se coc pe dosul unei tavi unse.
Partea rumena a fiecarei foi se unge cu unt cald si se presara cu o lingurita buna din zaharul amestecat cu migdale macinate si se mai coace putin.
Pentru crema, se topeste ciocolata in apa, se adauga untul proaspat frecat spuma cu galbenusurile si zaharul pisat, pe foc, amestecandu-se continuu pana incepe sa fiarba, dupa care se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste.
Cu aceasta crema se ung foile de Karlsbad care se pun una peste alta.
Tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata sau de zahar ars.
Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa, ca pentru glazura, se coloreaza cu zahar ars.
Va recomandam si alte prajituri:
Prajitura cu zmeura
Prajitura cu caise
Prajitura Carmen cu gem si nuca

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii