Tort Diplomat cu lapte praf

Tortul Diplomat cu lapte praf se face din 500 g zahar, o cana de apa, 250 g lapte praf, o cutie compot de ananas.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • o cana de apa
  • 250 g lapte praf
  • o cutie compot de ananas
  • 2 portocale
  • 150 g stafide
  • 4 plicuri gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 kg frisca batuta

Mod de preparare

Pentru tortul Diplomat cu lapte praf se fierbe zaharul cu apa pana se face un sirop legat, se pune laptele praf si se amesteca bine. Adaugam apoi gelatina dizolvate in zeama de la compot, stafidele, bucatile de ananas si jumatate din frisca batuta. Tapetam o cratita cu punga de nylon, peste care punem rondele de portocala. Peste rondele, punem compozitia din lapte si dam la rece timp de o ora. Scoatem tortul din cratita si-l punem pe platou, apoi decoram cu restul de frisca si ciocolata rasa.


Tortul Diplomat cu lapte praf se serveste ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori