Tort Diplomat cu lapte praf

Tortul Diplomat cu lapte praf se face din 500 g zahar, o cana de apa, 250 g lapte praf, o cutie compot de ananas.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • o cana de apa
  • 250 g lapte praf
  • o cutie compot de ananas
  • 2 portocale
  • 150 g stafide
  • 4 plicuri gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 kg frisca batuta

Mod de preparare

Pentru tortul Diplomat cu lapte praf se fierbe zaharul cu apa pana se face un sirop legat, se pune laptele praf si se amesteca bine. Adaugam apoi gelatina dizolvate in zeama de la compot, stafidele, bucatile de ananas si jumatate din frisca batuta. Tapetam o cratita cu punga de nylon, peste care punem rondele de portocala. Peste rondele, punem compozitia din lapte si dam la rece timp de o ora. Scoatem tortul din cratita si-l punem pe platou, apoi decoram cu restul de frisca si ciocolata rasa.


Tortul Diplomat cu lapte praf se serveste ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc