Tort diplomat cu zmeura

Diplomatul este o reteta foarte cunoscuta si apreciata de foarte multi dintre noi. Incearca in varianta unei retete de vara, tortul diplomat cu zmeura proaspata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort diplomat cu zmeura

Ingrediente

  • piscoturi
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri de gelatina
  • 500 ml frisca
  • zmeura
  • 150 ml sirop de zmeura

Mod de preparare

Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele treptat, amestecam bine, dupa care punem la fiert pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire.

Gelatina o dizolvam in siropul de zmeura preparat dupa indicatiile din reteta, o lasam cca 5 minute dupa care o dizolvam pe baie de aburi, o amestecam cu crema de galbenusuri (putin racita). 

Cand incepe sa se ingroase crema adaugam frisca, albusurile batute spuma, amestecam bine (eu am mai adaugat si cca 100 g zmeura pisata). 

Tapetam o tava (eu am folosit de cozonac) cu folie alimentara si asezam piscoturile insiropate (si pe peretii laterali daca dorim) adaugam crema si zmeura si dam la frigider pana a doua zi. 



Tortul diplomat cu zmeura il rasturnam a doua zi, si il ornam dupa bunul plac, dupa care il servim rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori