Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se prepara foarte usor si este o prajitura de post delicioasa. Tortul Diplomat de post se orneaza cu fructe si frisca si este foarte bun. Pentru acesta va trebuie 2 portocale.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort Diplomat de post

Ingrediente

  • 1 L frisca lichida de post +300-500ml pt. ornat
  • 300g. zahar pudra
  • 2 lamii{coaja rasa si sucul}
  • 3 plicuri cu gelatina {dr. Oetker}
  • apa rece pt. inmuierea gelatinei {100ml.}
  • 2-3 pliculete cu zahar vanilat
  • 1 compot ananas
  • 1 compot mandarine
  • 2-3 fructe de kiwi {sau ce alte fructe doriti }
  • FOAIE
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 1 virf de lingurita de bicarbonat de amoniu {amoniac} dizolvat in suc de lamiie
  • 3-4 linguri de faina

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat intr-un vas inox mic {300-400ml.-ibric} cu apa rece cam 100ml ,la bain -marie pina se dizolva complet, apoi se inchide focul si lasam ibricul in apa calda pina la intrebuintare.
Fructele se scurg bine de zeama de compot si se taie dupa marimea dorita, se lasa in asteptare.

Se bate apoi frica cu mixerul dupa indicatiile de pe cutie, pina devine tare dar nu prea teapana. In frisca astfel batuta se adauga zaharul dizolvat in sucul lamiilor si eventual in max. 30 ml suc din compotul de ananas, coaja rasa de la lamii si se amesteca usor pina la omogenizare, punindu-se apoi gelatina dizolvata, calduta, amestecind bine cu un tel pina la omogenzarea compozitiei.

Urmeaza apoi fructele si aceasta compozitie se toarna intr-o cratita {de 2-2,5l capacitate}pe care am udat-o cu putina apa si am tapetat-o cu un celofan pe care la rindul lui il stropim cu apa rece. Scuturam putin cratita in miini ca sa se aseze bine compozitia , o nivelam cu o lingura si o dam la frigider pt. 3-4 ore minim. Pentru "baza" tortului Diplomat poti folosi o foaie gen biscuite dupa cum urmeaza:

Se pune apa intr-un castronel cu un praf de sare, zaharul si se amesteca pina se dizolva zaharul. Apoi se adauga uleiul si amoniacul stins amestecind bine si fain  .Trebuie sa se obtina un aluat bun de intins in foaie dec , daca se mai cere faina mai adaugati pina la obtinerea rezultatului dorit.

Pe fundul cretitei {in care doriti sa faceti tortul}uns cu margarina si tapetat cu faina, intideti o foaie grosuta din aluatul obtinut si il dati la copt pt. 15-20 minute la foc moderat spre mic. Aveti grija ca foaia sa ramina alba deasupra dar sa fie usor rumenita pe fund. Rece o asezati peste crema diplomat din cratita.

Deci, intii faceti foaie si apoi crema diplomat. Tortul se rastoarna dupa 3-4 ore de stat in frigider sau a 2 a zi , ornindu-se cu frisca si fructe dupa dorinta si imaginatie ,imbogatindu-se ornamentatia cu ciocolata de post rasa sau figurine facute cu cioco . topita pe hirtie de copt, sau perlute de zahar .



La sfarsit, rasturnam tortul Diplomat de post, pe un platou, luam celofanul si ornam deasupra cu restul de fructe si putina frisca, apoi il servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

A

Andreea • 22 Iulie 2022, 23:54 Gelatina e din oase...de ce este aceasta reteta listata de post!?

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Este o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!

Ciorba de pui cu bulion de zarzare
Cele mai apreciate rețete
Tort cu mousse alb si fructe de padure
1
Torturi

Tort cu mousse alb si fructe de padure

Tortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...

Tort cu mousse alb si fructe de padure
Chec cu nuci si rahat
2
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Bors de miel
3
Retete de Pasti

Bors de miel

Traditional in zona Dobrogei!

Bors de miel
Drob din miel
4
Retete de Pasti

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Strudel cu mere din aluat de casa
5
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
ReteteCulinare.RO

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci