Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se prepara foarte usor si este o prajitura de post delicioasa. Tortul Diplomat de post se orneaza cu fructe si frisca si este foarte bun. Pentru acesta va trebuie 2 portocale.
Se pune gelatina la inmuiat intr-un vas inox mic {300-400ml.-ibric} cu apa rece cam 100ml ,la bain -marie pina se dizolva complet, apoi se inchide focul si lasam ibricul in apa calda pina la intrebuintare.
Fructele se scurg bine de zeama de compot si se taie dupa marimea dorita, se lasa in asteptare.
Se bate apoi frica cu mixerul dupa indicatiile de pe cutie, pina devine tare dar nu prea teapana. In frisca astfel batuta se adauga zaharul dizolvat in sucul lamiilor si eventual in max. 30 ml suc din compotul de ananas, coaja rasa de la lamii si se amesteca usor pina la omogenizare, punindu-se apoi gelatina dizolvata, calduta, amestecind bine cu un tel pina la omogenzarea compozitiei.
Urmeaza apoi fructele si aceasta compozitie se toarna intr-o cratita {de 2-2,5l capacitate}pe care am udat-o cu putina apa si am tapetat-o cu un celofan pe care la rindul lui il stropim cu apa rece. Scuturam putin cratita in miini ca sa se aseze bine compozitia , o nivelam cu o lingura si o dam la frigider pt. 3-4 ore minim. Pentru "baza" tortului Diplomat poti folosi o foaie gen biscuite dupa cum urmeaza:
Se pune apa intr-un castronel cu un praf de sare, zaharul si se amesteca pina se dizolva zaharul. Apoi se adauga uleiul si amoniacul stins amestecind bine si fain .Trebuie sa se obtina un aluat bun de intins in foaie dec , daca se mai cere faina mai adaugati pina la obtinerea rezultatului dorit.
Pe fundul cretitei {in care doriti sa faceti tortul}uns cu margarina si tapetat cu faina, intideti o foaie grosuta din aluatul obtinut si il dati la copt pt. 15-20 minute la foc moderat spre mic. Aveti grija ca foaia sa ramina alba deasupra dar sa fie usor rumenita pe fund. Rece o asezati peste crema diplomat din cratita.
Deci, intii faceti foaie si apoi crema diplomat. Tortul se rastoarna dupa 3-4 ore de stat in frigider sau a 2 a zi , ornindu-se cu frisca si fructe dupa dorinta si imaginatie ,imbogatindu-se ornamentatia cu ciocolata de post rasa sau figurine facute cu cioco . topita pe hirtie de copt, sau perlute de zahar .
La sfarsit, rasturnam tortul Diplomat de post, pe un platou, luam celofanul si ornam deasupra cu restul de fructe si putina frisca, apoi il servim.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii
Andreea • 22 Iulie 2022, 23:54 Gelatina e din oase...de ce este aceasta reteta listata de post!?