Tort diplomat in forma de inima

Diplomatul este o prajitura foarte cunoscuta si apreciata. Forma diplomatului poate fi adaptata in functie de eveniment, Valentine's in cazul nostru :).

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat in forma de inima

Ingrediente

  • Blat simplu de tort
  • Crema:
  • 750 ml. frisca
  • 3 oua
  • 40g gelatina
  • coniac (lichior)
  • 250g zahar
  • compot de ananas
  • compot de caise

Mod de preparare

Se taie felii blatul (facut in casa ca blat simplu sau cumparat) Se pune film transparent in tava in forma de inima si se aseaza un strat de felii de pandispan pe margini si pe fundul tavii.

Se face frisca. Se folosesc 3 cutiute a cite 200 ml fiecare de smintina pentru frisca, adica trebuie numai batuta, nu are zahar. Se face bezeaua din cele 3 albusuri si 140 de grame de zahar. Se face pe foc mic crema din cele 3 galbenusuri si 110 grame de zahar. Se pun in apa 40 de grame de gelatina sa se umfle, se adauga la crema si se mai pune putin pe foc sa se dizolve bine.

Intre timp se pune pe forma un strat de ananas de la cutie scurs. Se amesteca crema de galbenusuri cu bezea si frisca repede pentru ca gelatina sa nu se solidifice. Se pune deasupra cremei un strat de caise in sirop taiate felii pe lung. Se pun deasupra alte felii de blat, se acopera bine cu filmul transparent si se pune la frigider cu ceva dasupra ca sa preseze putin.

Blatul nu se insiropeaza pentru ca e taiat subtire si e foarte pufos, se insiropeaza de la sucul pe care il mai aveau fructele prin presare. Dupa citeva ore se scoate din forma si se rastoarna pe un gratar ca sa fie ornat. Se imbraca in frisca. Se poate orna cu ciocolata topita pusa intr-un cornet facut tot din hirtie pentru copt.


Reteta Tort diplomat in forma de inima a fost propusa de Adriana Nicoleta.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa