Diplomatul este o prajitura foarte cunoscuta si apreciata. Forma diplomatului poate fi adaptata in functie de eveniment, Valentine's in cazul nostru :).
Se taie felii blatul (facut in casa ca blat simplu sau cumparat) Se pune film transparent in tava in forma de inima si se aseaza un strat de felii de pandispan pe margini si pe fundul tavii.
Se face frisca. Se folosesc 3 cutiute a cite 200 ml fiecare de smintina pentru frisca, adica trebuie numai batuta, nu are zahar. Se face bezeaua din cele 3 albusuri si 140 de grame de zahar. Se face pe foc mic crema din cele 3 galbenusuri si 110 grame de zahar. Se pun in apa 40 de grame de gelatina sa se umfle, se adauga la crema si se mai pune putin pe foc sa se dizolve bine.
Intre timp se pune pe forma un strat de ananas de la cutie scurs. Se amesteca crema de galbenusuri cu bezea si frisca repede pentru ca gelatina sa nu se solidifice. Se pune deasupra cremei un strat de caise in sirop taiate felii pe lung. Se pun deasupra alte felii de blat, se acopera bine cu filmul transparent si se pune la frigider cu ceva dasupra ca sa preseze putin.
Blatul nu se insiropeaza pentru ca e taiat subtire si e foarte pufos, se insiropeaza de la sucul pe care il mai aveau fructele prin presare. Dupa citeva ore se scoate din forma si se rastoarna pe un gratar ca sa fie ornat. Se imbraca in frisca. Se poate orna cu ciocolata topita pusa intr-un cornet facut tot din hirtie pentru copt.
Reteta Tort diplomat in forma de inima a fost propusa de Adriana Nicoleta.
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouNu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii