Un tort minunat pentru masa de Craciun
Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana. Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat. Dupa ce crema s-a ingrosat ,dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa.
Cand se raceste adaugam 500 ml frisca batuta si ananasul scurs si taiat cubulete. Tapetam o cratita de trei litri cu o punga de plastic (folie) si turnam jumatate din crema ,apoi asezam un rand de piscoturi inmuiate in siropul din compot,turnam cealalta jumatate de crema si iar un rand de piscoturi. Dam cratita la frigider pentru cca 4 ore.
Cand timpul s-a scurs, rasturnam tortul pe un platou. Batem frisca, luam 3 linguri din ea le punem intr-un bol si adaugam un strop de colorant pentru o culoare rozalie (pentru faţa Mosului).
In alt bol vom pune 5 linguri de frisca si vom adauga colorant pana ajungem la nuanta dorita Acum cand avem totul pregatit, incepem sa-l conturam pe Mos Craciun. Intindem cele trei linguri de frisca roz pe partea de deasupra tortului. Ochii ii facem din jeleu negru iar nasul din jeleu rosu. Pentru par, mustata si barba vom folosi frisca fara colorant. Din cele 5 linguri de frisca rosie ii vom “croseta” Mosului caciula si ii vom desena gura.
Cand tortul este gata il dam la frigider si il servim in ziua de Craciun. Sarbatori fericite, dragilor!!
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de CurmalePenbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...
Risoto cu mancare de rinichiIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii