Tort dobos

Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu ul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina. Din aceasta compozitie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 6 oua
  • 1 pahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 pahar faina
  • Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr
  • 1 lingura rom
  • 1 praf vanilie
  • 125 gr ciocolata
  • Ingrediente glazura:
  • 1 pahar pentru ars

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca bine galbenusurile cu ul amestecat cu coaja rasa de lamaie, apoi cu albusurile spuma si faina.

Din aceasta compozitie se coc, pe fundul unei tavi unse cu unt, 5-6 foi rumen deschise la culoare.

Acestea se umplu cu crema si se acopera cu glazura de ars.

Pentru crema, galbenusurile se freaca cu. Se adauga romul, vanilia, ciocolata topita si untul spuma.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi

:

Tiramisu cu capsuni

Tort de capsuni

Tort de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc