Tort dobos

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga albusurile spuma, faina, vanilia si bicarbonatul. Rezulta un aluat moal

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • zahar cat cantaresc ouale
  • faina cat cuprinde
  • vanilie
  • putin bicarbonat stins cu otet
  • Ingrediente crema:
  • 200 gr unt
  • 1 pahar zahar
  • 2 oua
  • 50 gr cacao
  • Pentru decor :
  • glazura de zahar ars

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga albusurile spuma, faina, vanilia si bicarbonatul.

Rezulta un aluat moale din care se coc 8-9 foi.

Acestea se umplu cu crema de cacao si se glaseaza tortul cu zahar ars.

Pentru crema, se freaca untul cu zaharul pudra. Se adauga cate un ou si cacaua.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate

Cornulete nuca

Prajitura cacao

Prajitura Carpati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori