Tort Dobos

1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de copt pentru fundul detasab

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 30 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata rasa
  • 200 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 1 l.c. unt/margarina
  • 150 g zahar tos
  • Cateva picaturi de lamaie
  • Unt pentru ungerea cutitului

Mod de preparare

1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de copt pentru fundul detasabil ale formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 220°C ( 3 la aragaz).

2.Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca spuma cu zahar pudra, se adauga faina si spuma de oua, apoi untul, se amesteca usor prin rasturnare.

3.Compozitia de blat se imparte proportional pe cercuri, se niveleaza, se coc repede (4 – 5 minute) unul dupa altul. Se pune pe fiecare un cerc de hartie cu diametrul de 24 cm si se fasoneaza ca foile sa fie egale. Se lasa la racit.

4.Pentru crema, ouale se amesteca cu zahar pudra si ciocolata pe un vas cu apa clocotita, se amesteca continuu pana se coaguleaza. Se lasa la racit. Untul/margarina se freaca spuma cu zahar vanilat, se adauga crema rece cu lingura.

5.Cea mai frumoasa foie se pune la o parte, celelalte se ung cu crema si se pun unele peste altele apasand putin sa se lepeasca. Se ung si marginile cu crema si se lasa la frigider (3 ore).

6.Pentru caramel, se topeste untul/margarina intr-o cratita, se adauga zaharul si zeama de lamaie, se caramelizeaza pana devine maro deschis, se desarta pe foaia de blat ramasa, se intinde repede cu cutitul( cu lama lunga si groasa) uns, cu muchea unui alt cutit uns se imparte foaia glasata in jumatate, sferturi si fiecare sfert in 3 ( se lucreaza repede ca se intareste). Pe semnele facute se taie complet apasand cutitul uns. La servire, se asaza felia cu glazura pe felia de tort.
Alte torturi recomandate:

Tiramisu

Diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu iaurt
1
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
2
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Ciorba de cartofi cu scarita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi cu scarita afumata

Foarte buna.

Ciorba de cartofi cu scarita afumata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise