Tort Dobos

1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de copt pentru fundul detasab

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 30 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata rasa
  • 200 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 1 l.c. unt/margarina
  • 150 g zahar tos
  • Cateva picaturi de lamaie
  • Unt pentru ungerea cutitului

Mod de preparare

1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de copt pentru fundul detasabil ale formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 220°C ( 3 la aragaz).

2.Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca spuma cu zahar pudra, se adauga faina si spuma de oua, apoi untul, se amesteca usor prin rasturnare.

3.Compozitia de blat se imparte proportional pe cercuri, se niveleaza, se coc repede (4 – 5 minute) unul dupa altul. Se pune pe fiecare un cerc de hartie cu diametrul de 24 cm si se fasoneaza ca foile sa fie egale. Se lasa la racit.

4.Pentru crema, ouale se amesteca cu zahar pudra si ciocolata pe un vas cu apa clocotita, se amesteca continuu pana se coaguleaza. Se lasa la racit. Untul/margarina se freaca spuma cu zahar vanilat, se adauga crema rece cu lingura.

5.Cea mai frumoasa foie se pune la o parte, celelalte se ung cu crema si se pun unele peste altele apasand putin sa se lepeasca. Se ung si marginile cu crema si se lasa la frigider (3 ore).

6.Pentru caramel, se topeste untul/margarina intr-o cratita, se adauga zaharul si zeama de lamaie, se caramelizeaza pana devine maro deschis, se desarta pe foaia de blat ramasa, se intinde repede cu cutitul( cu lama lunga si groasa) uns, cu muchea unui alt cutit uns se imparte foaia glasata in jumatate, sferturi si fiecare sfert in 3 ( se lucreaza repede ca se intareste). Pe semnele facute se taie complet apasand cutitul uns. La servire, se asaza felia cu glazura pe felia de tort.
Alte torturi recomandate:

Tiramisu

Diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia