Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, si se adauga faina. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de gal
Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, si se adauga faina. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de galbenusuri. Se tapeteaza tava de tort pe dos cu unt si foina si se ia cu lingura din compozitie o cantitate suficienta ca sa se poata intinde o foaie cat lama cutitului. Se coace foaia la foc potrivit si se supravegheaza, ca sa nu se arda. Se coc pe rand cinci-sase foi, timp de 10 minute pentru fiecare foaie. Foile se scot imediat de pe tava, cu un cutit lung, si se pun la racit pe un gratar. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, si se tin pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Se adauga in crema de galbenusuri 2 linguri de cacao, amestecata cu 1 lingura de lapte. Se freaca untul spuma si se inglobeaza incet in crema de oua. Se amesteca crema pana se raceste. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema. Se pastreaza o foaie pentru fata. Se pune o foaie pe un platou, se unge cu crema se pune deasupra alta foaie. Se repeta operatia pana se termina foile si ultimul strat este de crema. Foaia pastrata se acopera cu glazura de zahar ars. Se arde zaharul la foc iute si cand se inchide la culoare, se toarna repede, circular, peste foaie. Se intinde zaharul ars foarte repede, cu un cutit inmuiat in unt fierbinte. Tot cu acest cutit se marcheaza portiile in glazura calda. Foaia glazurata se pune peste ultimul strat de crema.
Se taie felii, se poate pune alaturi frisca sau inghetata. Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tiramisu
Galuste cu prune
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelA venit sezonul muraturilor si anul acesta m-am gandit sa pregatesc niste gogosari umpluti, in otet, mai ales ca-mi faceau cu...
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet
Comentarii