Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, si se adauga faina. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de gal
Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, si se adauga faina. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de galbenusuri. Se tapeteaza tava de tort pe dos cu unt si foina si se ia cu lingura din compozitie o cantitate suficienta ca sa se poata intinde o foaie cat lama cutitului. Se coace foaia la foc potrivit si se supravegheaza, ca sa nu se arda. Se coc pe rand cinci-sase foi, timp de 10 minute pentru fiecare foaie. Foile se scot imediat de pe tava, cu un cutit lung, si se pun la racit pe un gratar. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, si se tin pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Se adauga in crema de galbenusuri 2 linguri de cacao, amestecata cu 1 lingura de lapte. Se freaca untul spuma si se inglobeaza incet in crema de oua. Se amesteca crema pana se raceste. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema. Se pastreaza o foaie pentru fata. Se pune o foaie pe un platou, se unge cu crema se pune deasupra alta foaie. Se repeta operatia pana se termina foile si ultimul strat este de crema. Foaia pastrata se acopera cu glazura de zahar ars. Se arde zaharul la foc iute si cand se inchide la culoare, se toarna repede, circular, peste foaie. Se intinde zaharul ars foarte repede, cu un cutit inmuiat in unt fierbinte. Tot cu acest cutit se marcheaza portiile in glazura calda. Foaia glazurata se pune peste ultimul strat de crema.
Se taie felii, se poate pune alaturi frisca sau inghetata. Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tiramisu
Galuste cu prune
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...
Capunati cu ciuperci - de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii