Se freaca cu zaharul zece galbenusuri, se adauga coaja si zeama de la lamaie, apoi albusurile batute spuma tare si faina. Se fac 10 foi care se coc,
Se freaca cu zaharul zece galbenusuri, se adauga coaja si zeama de la lamaie, apoi albusurile batute spuma tare si faina. Se fac 10 foi care se coc, pe rand, pe fundul formei de tort. Separat se prepara crema. Se topeste ciocolata impreuna cu cacaua, cu 3 linguri de apa si se amesteca cate putin in untul frecat spuma. Se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana ce amestecul devine ca o crema groasa. Se lasa apoi la rece, dupa care se amesteca cate putin in untul cu ciocolata. Se umplu foile si se suprapun. Deasupra tortul se unge cu aceeasi crema.
Se serveste dupa ce a stat la frigider cateva ore.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Lapte de pasare
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii