Tort Dobos

Se freaca cu zaharul zece galbenusuri, se adauga coaja si zeama de la lamaie, apoi albusurile batute spuma tare si faina. Se fac 10 foi care se coc,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 120 gr faina
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt
  • 200 gr ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 6 oua
  • 250 gr zahar

Mod de preparare

Se freaca cu zaharul zece galbenusuri, se adauga coaja si zeama de la lamaie, apoi albusurile batute spuma tare si faina. Se fac 10 foi care se coc, pe rand, pe fundul formei de tort. Separat se prepara crema. Se topeste ciocolata impreuna cu cacaua, cu 3 linguri de apa si se amesteca cate putin in untul frecat spuma. Se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana ce amestecul devine ca o crema groasa. Se lasa apoi la rece, dupa care se amesteca cate putin in untul cu ciocolata. Se umplu foile si se suprapun. Deasupra tortul se unge cu aceeasi crema.


Se serveste dupa ce a stat la frigider cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori