Pentru foile de blat, zaharul cu ouale se bat intr-un cazanel pe foc slab. Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu faina cu ajutorul unei spatul
Pentru foile de blat, zaharul cu ouale se bat intr-un cazanel pe foc slab. Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu faina cu ajutorul unei spatule si la urma se adauga untul topit.
Se coc pe rand 6-7 foi, pe tava dreptunghiulara, unsa si presarata cu faina.
Dupa ce sunt coapte foile se taie fasii in latime de 7 cm. Se unesc cele 6-7 foi una peste alta ungandu-se cu crema, iar deasupra se glaseaza cu zahar caramel - ars.
Pentru crema, se bate ciocolata muiata la gura cuptorului cu untul. La nevoie se poate adauga si putin sirop.
Pentru glazura, zaharul caramel se face topind zaharul putin pe foc fara apa si se intinde repede cu un cutit cald peste foaia cea mai frumoasa, care se pune deasupra. Se taie foaia cu cutitul cald. Daca nu se poate taia fiindca s-a intarit zaharul, atunci se da putin foaia cu zahar (in tava) la cuptor sa se inmoaie.
Pofta buna!
Va recomandam si alte torturi:
Tiramisu
Tort diplomat
Tort de ciocolata
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoara Chiftelutele marinate vor fi mereu in topul preferintelor noastre. Avand carne de porc, am evitat prajirea si am...
Chiftelute marinate in sos de rosiiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii