Pentru foile de blat, zaharul cu ouale se bat intr-un cazanel pe foc slab. Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu faina cu ajutorul unei spatul
Pentru foile de blat, zaharul cu ouale se bat intr-un cazanel pe foc slab. Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu faina cu ajutorul unei spatule si la urma se adauga untul topit.
Se coc pe rand 6-7 foi, pe tava dreptunghiulara, unsa si presarata cu faina.
Dupa ce sunt coapte foile se taie fasii in latime de 7 cm. Se unesc cele 6-7 foi una peste alta ungandu-se cu crema, iar deasupra se glaseaza cu zahar caramel - ars.
Pentru crema, se bate ciocolata muiata la gura cuptorului cu untul. La nevoie se poate adauga si putin sirop.
Pentru glazura, zaharul caramel se face topind zaharul putin pe foc fara apa si se intinde repede cu un cutit cald peste foaia cea mai frumoasa, care se pune deasupra. Se taie foaia cu cutitul cald. Daca nu se poate taia fiindca s-a intarit zaharul, atunci se da putin foaia cu zahar (in tava) la cuptor sa se inmoaie.
Pofta buna!
Va recomandam si alte torturi:
Tiramisu
Tort diplomat
Tort de ciocolata
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcSe bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...
Briose cu cacaoO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Toscapentru concurs retete de vara reteta fara coacere
Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulceReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii