Pentru foile de blat, zaharul cu ouale se bat intr-un cazanel pe foc slab. Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu faina cu ajutorul unei spatul
Pentru foile de blat, zaharul cu ouale se bat intr-un cazanel pe foc slab. Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu faina cu ajutorul unei spatule si la urma se adauga untul topit.
Se coc pe rand 6-7 foi, pe tava dreptunghiulara, unsa si presarata cu faina.
Dupa ce sunt coapte foile se taie fasii in latime de 7 cm. Se unesc cele 6-7 foi una peste alta ungandu-se cu crema, iar deasupra se glaseaza cu zahar caramel - ars.
Pentru crema, se bate ciocolata muiata la gura cuptorului cu untul. La nevoie se poate adauga si putin sirop.
Pentru glazura, zaharul caramel se face topind zaharul putin pe foc fara apa si se intinde repede cu un cutit cald peste foaia cea mai frumoasa, care se pune deasupra. Se taie foaia cu cutitul cald. Daca nu se poate taia fiindca s-a intarit zaharul, atunci se da putin foaia cu zahar (in tava) la cuptor sa se inmoaie.
Pofta buna!
Va recomandam si alte torturi:
Tiramisu
Tort diplomat
Tort de ciocolata
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am multe sa va zic despre aceasta noua postare decat ca e perfecta pentru cafeaua de dimineata. Vedeti ca la mine e...
Rulada cu cacao si portocalaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii