Tort dobos cu doua creme

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina. Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 140 gr vanilat
  • 100 gr faina
  • 5 oua
  • 2 linguri unt pentru uns foaia
  • Ingrediente crema nr 1:
  • 1 galbenus
  • 200 gr
  • rom
  • 2 batoane ciocolata topita
  • 125 gr unt
  • Ingrediente crema nr. 2:
  • 2 oua
  • 100 gr vanilat
  • 100 gr unt
  • 50 gr ciocolata
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr

Mod de preparare

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina.

Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe fundul unei forme mici de tort unsa cu unt, punand cate un polonic din compozitie.

Se umplu cu una din cele doua

creme.

Pentru crema nr. 1, galbenusul se freaca cu ul. Se adauga romul, ciocolata topita si untul spuma.

Pentru crema nr. 2, ouale se freaca cu ul vanilat in bain marie. Racita, compozitiei i se adauga untul spuma si la urma ciocolata topita.

Pentru glazura, intr-o cratita se arde ul amestecand u cu o lingura de lemn pana se obtine un sirop gros de culoare cafenie deschisa.

Se toarna repede topit pe toata suprafata ultimei foi, intinzand-o repede cu un cuutit infierbantat. Tot cu cutitul fierbinte se taie felii triunghiulare.
Pofta buna!

Alte retete prajituri gasiti aici:

Pandispan cu mere

Prajitura maya cu mere si crema de branza

Prajitura cu mere si biscuiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise