Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina. Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe
Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina.
Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe fundul unei forme mici de tort unsa cu unt, punand cate un polonic din compozitie.
Se umplu cu una din cele doua
creme.
Pentru crema nr. 1, galbenusul se freaca cu ul. Se adauga romul, ciocolata topita si untul spuma.
Pentru crema nr. 2, ouale se freaca cu ul vanilat in bain marie. Racita, compozitiei i se adauga untul spuma si la urma ciocolata topita.
Pentru glazura, intr-o cratita se arde ul amestecand u cu o lingura de lemn pana se obtine un sirop gros de culoare cafenie deschisa.
Se toarna repede topit pe toata suprafata ultimei foi, intinzand-o repede cu un cuutit infierbantat. Tot cu cutitul fierbinte se taie felii triunghiulare.
Pofta buna!
Alte retete prajituri gasiti aici:
Pandispan cu mere
Prajitura maya cu mere si crema de branza
Prajitura cu mere si biscuiti
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorO super prajitura aromata si gustoasa!
Prajitura cu ovaz si nectarineOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii