Tort dobos cu doua creme

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina. Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 140 gr vanilat
  • 100 gr faina
  • 5 oua
  • 2 linguri unt pentru uns foaia
  • Ingrediente crema nr 1:
  • 1 galbenus
  • 200 gr
  • rom
  • 2 batoane ciocolata topita
  • 125 gr unt
  • Ingrediente crema nr. 2:
  • 2 oua
  • 100 gr vanilat
  • 100 gr unt
  • 50 gr ciocolata
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr

Mod de preparare

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul vanilat, dupa care se amesteca cu albusurile si faina.

Din compozitia preparata se coc 6 foi, pe fundul unei forme mici de tort unsa cu unt, punand cate un polonic din compozitie.

Se umplu cu una din cele doua

creme.

Pentru crema nr. 1, galbenusul se freaca cu ul. Se adauga romul, ciocolata topita si untul spuma.

Pentru crema nr. 2, ouale se freaca cu ul vanilat in bain marie. Racita, compozitiei i se adauga untul spuma si la urma ciocolata topita.

Pentru glazura, intr-o cratita se arde ul amestecand u cu o lingura de lemn pana se obtine un sirop gros de culoare cafenie deschisa.

Se toarna repede topit pe toata suprafata ultimei foi, intinzand-o repede cu un cuutit infierbantat. Tot cu cutitul fierbinte se taie felii triunghiulare.
Pofta buna!

Alte retete prajituri gasiti aici:

Pandispan cu mere

Prajitura maya cu mere si crema de branza

Prajitura cu mere si biscuiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos