Tort dobos frantuzesc

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pisat pana ce compozitia se albeste, se adauga vanilia, faina si albusurile spuma. Se amestec

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • 140 gr zahar
  • vanilie
  • 100 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr unt
  • 2-3 lingurite lapte
  • 200 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 300 gr zahar
  • Ingrediente glazura:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 baton vanilie
  • Pentru decor:
  • 2 batoane ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pisat pana ce compozitia se albeste, se adauga vanilia, faina si albusurile spuma. Se amesteca usor.

Se unge dosul formei de tort cu unt si se presara cu faina. Se intinde strat subtire din compozitie cu cutitul

ti se netezeste. Se coc la foc potrivit 10-12 foi subtiri.

Se umplu cu crema de ciocolata.

Pentru crema, se freaca untul frecat spuma cu ciocolata inmuiata putin in cuptor sau in lapte. Se freaca apoi ouale intregi cu zaharul, se pune vasul in baia de apa (bain marie) si se amesteca pana cand compozitia este aproape sa dea in fiert.

Se ia apoi de pe foc sa se racoreasca si cand este aproape rece se adauga treptat, cate putin, in untul frecat. Se bate mai departe totul pana se face crema ca o spuma, cu care se ung foile.

Pe deasupra se glaseaza cu glazura de zahar ars si dupa ce s-a racit dar este destul de calda, cu un cutit fierbinte se fac semne pentru a se putea taia mai usor. Pe margini se baroteaza cu ciocolata rasa.

Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa si vanilia (ca pentru glazura), dupa care se coloreaza cu zahar ars.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu mere si crema de branza

Budinca simpla de orez cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa