Tort dobos XII

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul apoi se amesteca cu albusurile si faina. Se coc pe fundul unei cratite mai multe foi subtiri. Pen

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • 130 gr
  • 80 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 4 oua
  • 150 gr
  • 1 plic vanilat
  • 150 gr ciocolata
  • 2 linguri apa
  • 240 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 4 linguri

Mod de preparare

Pentru foile de blat, galbenusurile se freaca cu ul apoi se amesteca cu albusurile si faina.

Se coc pe fundul unei cratite mai multe foi subtiri.

Pentru crema, se bat ouale intregi cu ul in bain marie, adaugand si praful de vanilie.

Racita, compozitia se amesteca cu ciocolata dizolvata in apa si untul spuma.

Pentru glazura, se arde ul pentru glazura si se acopera foaia de deasupra tortului.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri gasiti aici:

Budinca simpla de orez cu mere

Clatite cu mere si nuci

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori