Pentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu diametrul de 23 cm pe tavi u
Pentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu diametrul de 23 cm pe tavi unse cu unt si tapetate cu faina, si coace-le in cuptorul preincalzit, la 180°C, 16-18 minute. Aluatul se dezintegreaza foarte repede, de aceea e bine sa coci foile deodata. Scoate foile de pe tava cat sunt inca fierbinte, sa nu se lipeasca. Pentru crema: amesteca praful de budinca cu 3 oua si putin lapte. Fierbe laptele ramas cu 150 g de zahar, adauga compozitia cu ou si fierbe-o 1-2 minute, pana devine dens. Cand s-a racit, adauga-o in untul frecat spuma. Intinde cercurile de aluat de 23 de cm, sa fie de aceasi dimensiune. Unge cu crema, incat sa ajunga si pe margine. Pune tortul la frigider jumatate de ora. Pentru glazura: incalzeste zaharul pudra cu apa si 1 albus, in timp ce amesteci. Unge tortul cu glazura. Inainte sa se intareasca deseneaza sablonul cu ciocolata. Deseneaza cercuri cu ciocolata topita si imprastie-le u o scobitoare. Lipeste fulgi de migdale prajite pe marginea tortului. Pune la frigider pentru putin timp. Poti acoperi tortul si cu ciocolata alba, in acest caz decoreaza cu ciocolata de menaj.
Alte torturi recomandate:
Tiramisu
Ciocolata
Tort visine
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii