Tort Franco

Blat I: Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare. In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina ames

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Franco

Ingrediente

  • Blatul I: 350g faina
  • 275g zahar
  • 250g unt
  • 250ml lapte
  • 5oua
  • 120g cirese confiate
  • 1lingurita pulbere de cuisoare
  • 1lingurita scortisoara
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1lingurita otet
  • sare
  • Blat II: 120 g unt
  • 130 g caramelle marshmallows
  • 150 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 70 g migdale macinate
  • 90 g orez expandat
  • Crema de gris: 500ml lapte
  • 75g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50g gris

Mod de preparare

Blat I:

Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare. In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina amestecata cu toate mirodeniile, praful de copt si praful de sare. Am adaugat laptele putin cate putin si apoi otetul. Ciresele le-am taiat in doua si le-am dat prin faina. Le-am amestecat apoi in compozitia pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am mai pus restul de cirese si deasupra. Si-am copt blatul la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii. Din blatul dreptunghiular din tava am decupat 2 blaturi si-am imbracat peretii unei forme de tort.

Blat II:

Am pus caramelele marsmallows pe foc moderat impreuna cu untul pana s-au topit. Am adaugat ciocolata facuta bucatele, migdalele si orezul expandat.Amestecul l-am intins intr-o tava cu hartie de copt in forma de dreptunghi si l-am lasat la racit.

Cand s-a racit l-am taiat in doua pe lung si una din fasii am pus-o in forma de tort rotund. In mijloc am pus o margheritina.

Intre timp am pregatit o crema de gris:

Am pus pe foc laptele cu zaharul si zeama de lamaie. Am lasat sa fiarba 5min in clocote apoi am adaugat grisul in ploaie si am mai fiert 5minute amestecand ca sa nu aiba cocoloase sau sa se prinda de fund.

Am batut-o fierbinte crema vreo 20minute pana a crescut ca o spuma. apoi am adaugat in ea coaja de portocala confiata.

Am trecut la asamblarea tortului:

Primul cerc exterior ramas liber l-am umplut cu mousse de ciocolata iar in cercul din interior am alternat margheritina, crema de gris, margheritina, crema de gris. Am incheiat cu o margheritina asezata cu fundul in sus. Am asezat capacul de blat deasupra.

A doua zi l-am ornat simplu, cu ciocolata.


Reteta Tort Franco a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Friptura de iepure la cuptor
Bucataras.RO

Friptura de iepure la cuptor

Friptura de iepure la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise