Blat I: Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare. In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina ames
Blat I:
Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare. In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina amestecata cu toate mirodeniile, praful de copt si praful de sare. Am adaugat laptele putin cate putin si apoi otetul. Ciresele le-am taiat in doua si le-am dat prin faina. Le-am amestecat apoi in compozitia pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am mai pus restul de cirese si deasupra. Si-am copt blatul la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii. Din blatul dreptunghiular din tava am decupat 2 blaturi si-am imbracat peretii unei forme de tort.
Blat II:
Am pus caramelele marsmallows pe foc moderat impreuna cu untul pana s-au topit. Am adaugat ciocolata facuta bucatele, migdalele si orezul expandat.Amestecul l-am intins intr-o tava cu hartie de copt in forma de dreptunghi si l-am lasat la racit.
Cand s-a racit l-am taiat in doua pe lung si una din fasii am pus-o in forma de tort rotund. In mijloc am pus o margheritina.
Intre timp am pregatit o crema de gris:
Am pus pe foc laptele cu zaharul si zeama de lamaie. Am lasat sa fiarba 5min in clocote apoi am adaugat grisul in ploaie si am mai fiert 5minute amestecand ca sa nu aiba cocoloase sau sa se prinda de fund.
Am batut-o fierbinte crema vreo 20minute pana a crescut ca o spuma. apoi am adaugat in ea coaja de portocala confiata.
Am trecut la asamblarea tortului:
Primul cerc exterior ramas liber l-am umplut cu mousse de ciocolata iar in cercul din interior am alternat margheritina, crema de gris, margheritina, crema de gris. Am incheiat cu o margheritina asezata cu fundul in sus. Am asezat capacul de blat deasupra.
A doua zi l-am ornat simplu, cu ciocolata.
Reteta Tort Franco a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaSursa de inspiratie www.simonacallas.com
Desert paleuri cu ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii