Blat I: Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare. In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina ames
Blat I:
Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare. In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina amestecata cu toate mirodeniile, praful de copt si praful de sare. Am adaugat laptele putin cate putin si apoi otetul. Ciresele le-am taiat in doua si le-am dat prin faina. Le-am amestecat apoi in compozitia pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am mai pus restul de cirese si deasupra. Si-am copt blatul la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii. Din blatul dreptunghiular din tava am decupat 2 blaturi si-am imbracat peretii unei forme de tort.
Blat II:
Am pus caramelele marsmallows pe foc moderat impreuna cu untul pana s-au topit. Am adaugat ciocolata facuta bucatele, migdalele si orezul expandat.Amestecul l-am intins intr-o tava cu hartie de copt in forma de dreptunghi si l-am lasat la racit.
Cand s-a racit l-am taiat in doua pe lung si una din fasii am pus-o in forma de tort rotund. In mijloc am pus o margheritina.
Intre timp am pregatit o crema de gris:
Am pus pe foc laptele cu zaharul si zeama de lamaie. Am lasat sa fiarba 5min in clocote apoi am adaugat grisul in ploaie si am mai fiert 5minute amestecand ca sa nu aiba cocoloase sau sa se prinda de fund.
Am batut-o fierbinte crema vreo 20minute pana a crescut ca o spuma. apoi am adaugat in ea coaja de portocala confiata.
Am trecut la asamblarea tortului:
Primul cerc exterior ramas liber l-am umplut cu mousse de ciocolata iar in cercul din interior am alternat margheritina, crema de gris, margheritina, crema de gris. Am incheiat cu o margheritina asezata cu fundul in sus. Am asezat capacul de blat deasupra.
A doua zi l-am ornat simplu, cu ciocolata.
Reteta Tort Franco a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii