Tortul fulger Mcqueen este un tort perfect de aniversare pentru copii. Se poate combina cu orice crema, de exemplu cu crema de lamaie.
Tortul fulger Mcqueen este un tort perfect de aniversare pentru copii. Se poate combina cu orice crema, de exemplu cu crema de lamaie.
Pt blat : albusele batute spuma tare , apoi se adauga zaharul si la sfarsit faina si nuca si se pune la cuptor aproximativ 1 ora.
Pt acest tort va trebuie 2 blaturi identice dreptunghiulare
Crema: ouale,zaharul, faina si laptele se pun la fiert iar dupa ce s-a ingrosat se da la racit dupa care se adauga zeama de lamaie,untul batut spuma si la sfarsit coaja de lamaie si esenta de lamaie.
Asamblare: Se taie un blat in 3-4 foi si se insiropeaza cu sirop de zahar cu esenta de vanilie apoi se unge cu un strat de crema si se repeta operatiunea pana se termina primul blat.Din al doile blat se taie un sfert si se aseaza in picioare intru-unul din capete.Se mai taie o bucata din blatul doi oblic pe latimea lui si se aseaza pe mijlocul primului blat cu partea oblica spre celalalt capat. Se taie in doua, se insiropeaza si se pine inca un strat de crema si iar blat. Se acopera marginea tortului cu crema incercand sa nu lasam goluri sau se mai poate unge cu un strat subtire de unt.Luam pasta de zahar rosie si o intindem bine apoi cu ajutorul unui sucitor transferam foaia de pasta de zahar peste masinuta obtinuta din blat si crema si intindem foarte repede pasta de zahar ca sa nu faca cute si taiem surplusul. Din pasta de zahar alba modelam rotile emblemele masinutei, geamurile, buline care voi fi ochii si le pictam cu colorant gel( de preferat) apoi pictam conturul fiecarui detaliu.
Tortul fulger Mcqueen se serveste rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzProvocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Comentarii