Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il intindem, in strat omoge
Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il intindem, in strat omogen, intr-o forma cu inel detasabil, crestand usor, cu o lingura. Pe margine, de jur imprejur, aranjam rulourile de napolitana. Se mixeaza smantana, adaugand cate putin zahar, pana ce incepe sa se intareasca. Adaugam esenta si gelatina turnata in fir subtire, dupa ce am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain-marin, fara a o fierbe (conform instructiunilor de pe ambalaj) Turnam si nivelam, jumatate din crema de smantana, deasupra blatului de biscuiti, apoi presaram un strat de jeleuri de fructe (maruntite cu un cutit) sau bucati de fructe, turnam deasupra si restul de crema, apoi nivelam, cat de cat. Se curata merele de coaja si samburi, apoi se taie in doua jumatati,se zgarie bine partea rotunda cu o furculita apoi se fierb toate jumatatile in vienul fiert cu zahar si batonul de scoprtisoara(merele se fierb cca 10 minute si se baga in vin, numai dupa ce acesta a clocotit bine cu zaharul scortisoara.Se scot merele fierte in vin si se scurg bine,apoi se lasa la racit. Se decoreaza prajitura cu aceste jumatati de mere, asezate cu scobitura in jos. Deasupra se toarna un jeleu preparat din restul de vin ramas si siropul de capsuni, amestecat si date in clocot cu praful de jeleu. Se toarna deasupra prajiturei imediat ce l-am luat de pe foc, cu ajutorul unei lingure mai mari sau chiar cu un polonic.
Se da prajitura sa se inchege cel putin 2-3 ore, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana a doua zi. Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii