Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il intindem, in strat omoge
Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il intindem, in strat omogen, intr-o forma cu inel detasabil, crestand usor, cu o lingura. Pe margine, de jur imprejur, aranjam rulourile de napolitana. Se mixeaza smantana, adaugand cate putin zahar, pana ce incepe sa se intareasca. Adaugam esenta si gelatina turnata in fir subtire, dupa ce am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain-marin, fara a o fierbe (conform instructiunilor de pe ambalaj) Turnam si nivelam, jumatate din crema de smantana, deasupra blatului de biscuiti, apoi presaram un strat de jeleuri de fructe (maruntite cu un cutit) sau bucati de fructe, turnam deasupra si restul de crema, apoi nivelam, cat de cat. Se curata merele de coaja si samburi, apoi se taie in doua jumatati,se zgarie bine partea rotunda cu o furculita apoi se fierb toate jumatatile in vienul fiert cu zahar si batonul de scoprtisoara(merele se fierb cca 10 minute si se baga in vin, numai dupa ce acesta a clocotit bine cu zaharul scortisoara.Se scot merele fierte in vin si se scurg bine,apoi se lasa la racit. Se decoreaza prajitura cu aceste jumatati de mere, asezate cu scobitura in jos. Deasupra se toarna un jeleu preparat din restul de vin ramas si siropul de capsuni, amestecat si date in clocot cu praful de jeleu. Se toarna deasupra prajiturei imediat ce l-am luat de pe foc, cu ajutorul unei lingure mai mari sau chiar cu un polonic.
Se da prajitura sa se inchege cel putin 2-3 ore, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana a doua zi. Alte retete recomandate:
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii