Tort in doua culori

Tort in doua culori este o reteta de tort pe care o puteti face la orice ocazie festiva sau nu. Pentru a pregati torul in doua culori aveti nevoie de ciocolata, esenta de rom, cafea, crema de ciocolata, coniac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort in doua culori

Ingrediente

  • Blat:
  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 100 ml lapte
  • 180 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • 50 g ciocolata milka cu fragi
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura de ness amestecata cu 1 lingura de apa clocotita
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Coaja de portocale
  • Ganache :
  • 280 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cognac
  • Decor :
  • Bomboane rafaello
  • Frisca
  • Putina crema de ciocolata

Mod de preparare

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul. Adaugi cate un ou pe rand si mixezi 3 minute dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga la compozitie faina alternand cu laptele. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se topesc ciocolatele separat. Puteti folosi orice alta ciocolata doar sa fie amaruie si cu lapte in parti egale pentru a nu iesi prea dulce. Intr-o compozitie adaugam ciocolata alba, coaja de portocale si esenta de vanilie iar in cealalta esenta de rom, ciocolata amaruie si nessul. Se coc separat doua blaturi timp de 30-40 de minute. Trebuie avut in vedere faptul ca blaturile sunt foarte fragede datorita ciocolatei si sa aveti grija sa nu se rupa la taiere. Cele doua blaturi se taie in doua pe lung.

Facem o crema ganache din frisca, cognac si ciocolata. Frisca se incalzeste la bain marie pana aproape de fierbere. Torni frisca fierbinte peste ciocolata, lasi 5 minute apoi amesteci cu mixerul. Se lasa la racit. Se monteaza tortul punandu-se un blat alb, un rand de crema, blat negru, iar crema, blat alb, crema si blat negru. Se orneaza dupa preferinta. Eu am folosit putina frisca, crema de ciocolata si bomboane. Este un tort foarte aromat si fraged datorita ciocolatei.


Rece la o cana de cafea.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Ciorba de perisoare cu tarhon
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoara e una dintre mancarurile clasice pe care trebuie sa stii sa o faci bine. Nu de alta, dar nimeni nu refuza...

Ciorba de perisoare cu tarhon
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori