Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se bat spuma tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile. Se pune faina si se ame
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se bat spuma tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile. Se pune faina si se amesteca usor.
Se pune compozitia la copt, in tava tapetata cu unt si imbracata in hartie unsa, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Pentru glazura se fierbe laptele intr-o craticioara, se pune in lapte cacaua si zaharul apoi se amesteca pana se ingroasa. Se ia craticioara de pe foc si se adauga untul, frecand pana se raceste. Se taie blatul in doua foi inegale. Se aseaza foaia mai groasa pe un platou si pe ea se pune, cat mai in mijloc, frisca. Deasupra se aseaza foaia subtire care isi va lasa marginile in jos.
Se imbraca tortul in glazura. Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Prajitura cu prune
Chec pufos
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii