Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare, iar galbenusurile se freaca energic cu cinci linguri de zahar. Albusurile batute se
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare, iar galbenusurile se freaca energic cu cinci linguri de zahar. Albusurile batute se incorporeaza in amestecul de galbenusuri si se adauga patru linguri de faina in ploaie, amestecand continuu. Se pune la sfarsit coaja rasa de portocala, pentru o aroma deosebita. Aluatul se toarna intr-o tava de chec unsa cu putin unt si se lasa la cuptor 20-25 de minute.
Intre timp se prepara o inghetata din zmeura. Fructele se zdrobesc si se freaca, astfel incat sa se obtina un piure. Pe foc, se face un sirop dintr-o cana si jumatate de apa, o cana de zahar si o lingura de faina. Dupa ce siropul s-a racit, se adauga sucul de portocala si piureul de zmeura. Se amesteca totul cu trei linguri de frisca si se lasa la congelator.
In momentul servirii, blatul se asaza pe un platou, rasturnandu-se peste el inghetata. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu zmeura.
Alte torturi retete recomandate
Tort diplomat
Torturi
Tort tiramisu
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii