Tortul inima cu frisca si fructe poate fi servit la ocazii speciale sau poate fi facut, pur si simplu, din dragoste pentru cei dragi.
Prepararea blatului:
Se bat albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si uleiul. Faina o amestecam cu cacao si cu praful de copt si apoi punem cate o lingura in compozitia de oua. Coacem la cuptorul preincalzit 45 minute, dupa care scoatem blatul si il lasam o noapte.
Prepararea cremei:
A doua zi preparam frisca cu zaharul si capsunile taiate bucatele, insiropam blaturile si acoperim cu crema. Se imbraca tortul in frisca batuta, se niveleaza si se orneaza cu fructele taiate dupa bunul plac, dar si cu bucatele de ciocolata.
Tortul il dam la frigider pentru minim 2 ore.
Sursa de inspiratie: http://www.teobucatar.ro/2012/05/tort-cu-frisca-si-capsuni.html
Produsele Philips sunt de foarte buna calitate si mi-as dori sa testez unmixer vertical pentru prepararea mai rapida a torturilor si pentru usurarea muncii.
Tortul inima cu frisca si fructe se serveste rece.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii