Crema: Se amesteca bine cacao cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sau pe un vas cu apa clocotita sa se inmoaie zaharul. Se lasa apoi deopar
Crema: Se amesteca bine cacao cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sau pe un vas cu apa clocotita sa se inmoaie zaharul. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca. Se freaca spuma untul cu zaharul pudra si se adauga pe rind 6 galbenusuri, frecind bine dupa fiecare. (Ouale sa nu fie de la frigider). Se adauga apoi siropul de cacao racit si se amesteca. Din crema se ia deoparte un sfert din cantitate iar restul se da la frigider.
Blatul: In crema oprita se pune o lingura cu virf de faina si albusurile batute spuma spuma tare. Se amesteca usor de citeva ori. Se unge forma de tort cu unt solid, se toarna compozitia usor, si se da la cuptor la foc potrivit, mai mult mic. Se lasa sa creasca si sa se coaca. Nu se deschide cuptorul 15 min. Cind este coapta se scoate, se lasa sa raceasca, se asaza pe platou si se imbraca cu crema din frigider. Se da la rece iar. Inainte de servire se poate glasa cu cuvertura de ciocolata sau se pudreaza cu cacao.
Se poate servi cu frisca
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii