Tort la rece cu caise si dulceata este o reteta simpla si rapida de tort cu fructe, dar asta nu inseamna ca nu este un tort festiv delicios si aspectuos.
1. Se dau la robot biscuitii apoi miezul de nuca (se lasa un pic mai mare) si se amesteca cu untul sau margarina topita. Amestecul omogen se preseaza bine, intr-un strat uniform, intr-o forma cu inel detasabil.
2. Se prepara crema cu dulceata mixand bine smantana in care incorporam dulceata si gelatina pe care am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain marin. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute.
3. Se scoate forma de la rece si turnam deasupra crema din smantana mixata cu nectar si gelatina topita. Se lasa cel putin 2 ore la frigider apoi se decoreaza cu dulceata si caise si se portioneaza.
Pofta buna!
Tortul cu caise si dulceata se serveste dupa cum ii spune si numele, rece :).
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii