Blat I: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se
Blat I:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati!Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin.V a fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!),pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.
Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.
BlatII:
Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt
Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate putin pana l-am incorporat bine si la sfarsit ciocolata.
L-am copt la 180°C circa 15minute.
Mousse de ciocolata:
Gelatina am pus-o la inmuiat in apa rece. Cioccolata am topit-o,
galbenusurile le-am spumat cu jumatate din cantitatea de zahar,
albusurile le-am spumat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Smantana am batut-o bine si am amestecat-o cu galbenusurile, albusurile, gelatina topita pe abur si apoi am adaugat vanilie si la sfarsit cioccolata topita.
Mousse de lamaie:
Am spumat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o crema spumoasa si mereu amestecand am adaugat usor sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Albusurile le-am batut bine-bine, la fel si frisca si am amestecat galbenusurile cu frisca si apoi cu albusurile spuma dar nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn cu miscari usoare de jos in sus.
La sfarsit am adaugat gelatina
Mousse de vin alb:
Am batut galbenusurile cu zaharul, am adaugat amidonul apoi vinul, apa, coaja de lamaie. Am pus crema pe foc mic amestecand tot timpul
Am pus-o intr-un recipient cu apa rece si amestecand mereu am racit-o. Odata racita i-am adaugat albusurile batute spuma.
Am batut 200ml frisca si-am adaugat-o la crema.
La sfarsit de tot am adaugat gelatina.
ASAMBLAREA TORTULUI
Am decupat blatul de negresa si-am inceput asamblarea intr-o forma de 26cm invelita cu folie de plastic.
Blatul de negresa insiropat cu limoncello,mousse de lamaie, blatul de chocolate chunk cookies peste care am pus mousse-ul de ciocolata apoi iar blat de negresa insiropat cu limoncello, mousse de vin alb si ultimul capac din blat de negresa.
L-am pus peste noapte in frigider si a doua zi l-am scos din forma
l-am uns cu un strat de unt, l-am mbracat in marshmallow fondant si l-am decorat ca pentru majorat.
Reteta Tort majorat a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii