1. Blatul Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul. Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incor
1. Blatul
Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul.
Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incorporati compozitiei
Turnati compozitia in forma de 26-28cm imbracata cu hartie de copt
si coaceti la 180°C pt 30minute (sau pana la proba scobitorii).
Cand s-a copt lasati-l la racit pe gratar, apoi taiati-l in trei discuri
Apoi cu ajutorul unei hartii de copt pe care a-ti desenat un mar decupati fiecare blat dandu-i forma de mar.
2. Mousse de mere
Amestecati intr-un bol ricotta, zaharul si purè-ul de mere. Separat mixati 200ml de frisca la care adaugati 100g ciocolata rasa. Cu aceasta crema se va acoperi tortul.
3. Asamblare tort
Primul blat se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy
si se acopera cu mousse-ul de mere.
Se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se acopera si acesta cu mousse-ul de mere.
Puneti si ultimul blat si imbracati tortul cu frisca cu ciocolata
Si decorati cu felii de mere. Merele folosite pt decor, dupa indepartarea mijlocului si taierea in felii au fost stropite imediat cu suc de lamaie, pt a se evita inegrirea lor.
Codita si frunzele marului-tort sunt decupate din blat si presarate cu
cacao (codita) sau zahar pudra (frunzele).
Pofta buna!
Reteta Tort-mar a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro
Alte retete de torturi cu mar: Tort de mere cu stafide
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii