Din faina, zahar, galbenusuri si unt se face un aluat care se da la rece 40 min., se imparte in 4 parti; din 3 se intid foi care se coc pe rind cite 1
Din faina, zahar, galbenusuri si unt se face un aluat care se da la rece 40 min., se imparte in 4 parti; din 3 se intid foi care se coc pe rind cite 15 min pe forma de tort tapetata cu hartie.
Restul de aluat se intide si se decupeaza cu o forma metalica fluturi. Se coc intr-o tava 12 minute, se prepara o budinca din lapte, zahar si cele 2 plicuri de praf de budinca. Se raceste in baie de apa rece amestecind incontinuu. Se bate untul si se inglobeaza treptat in budinca impreuna cu fisticul. Blaturile se ung cu gem de portocale si apoi cu crema. Se suprapun.
Tortul se da 3 ore la rece. Fluturasii se fac din glazura din zahar pudra si lamiie. Se pun deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaLa mine nu ia multicookerul pauze prea mari pentru ca eu chiar gatesc la el diverse mancaruri. De data aceasta am facut...
Orez cu ciuperci si rosii cherry, la multicooker
Comentarii