Tort Minge

Am folosit 2 tipuri de tort:  Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren". Diplomatul il pregatim dupa aceasta rete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort Minge

Ingrediente

  • Ingrediente pentru diplomat
  • 1/2 budinca de vanilie
  • 250 ml frisca
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic de gelatina
  • 1/2 cutie de anans
  • Pentru amandina
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de unt ( de 250 gr)
  • 1 esenta de rom
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 120 gr unt
  • 4 lg zahar pudra
  • Pentru ornat
  • fulgi de cocos de culoare verde
  • 200 ml frisca
  • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Am folosit 2 tipuri de tort:

Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren".

Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta.

Pregatim blatul pentru amandina:

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati. O sa va iasa un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.

O coacem la foc mediu.

Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit

Intre timp ne ocupam de sirop:

Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.

Crema:

Untul il incalzim la microunde cam 15 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos, adaugam cate un galbenus, apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ), la sfarsit cacao si esenta de rom.

Glazura: topim la bain marine ciocolata,untul si zaharul(nu il topim complet).

O lasam sa se raceasca, apoi o mixam.

Insiropam blaturile, punem crema la mijloc iar deasupra glazuram.

Tortul diplomat il punem intr-un castronel si il dam la rece.

Amandina la fel .

Cand sunt gata le asamblam ca in imagini.


Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Salata de ton cu oua fierte
Bucataras.RO

Salata de ton cu oua fierte

Aveam pofta de o salata cu ton si avand multe oua de tara in frigider, m-am gandit la aceasta combinatie. Am mancat la...

Salata de ton cu oua fierte
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola