Tort Minge

Am folosit 2 tipuri de tort:  Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren". Diplomatul il pregatim dupa aceasta rete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort Minge

Ingrediente

  • Ingrediente pentru diplomat
  • 1/2 budinca de vanilie
  • 250 ml frisca
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic de gelatina
  • 1/2 cutie de anans
  • Pentru amandina
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de unt ( de 250 gr)
  • 1 esenta de rom
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 120 gr unt
  • 4 lg zahar pudra
  • Pentru ornat
  • fulgi de cocos de culoare verde
  • 200 ml frisca
  • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Am folosit 2 tipuri de tort:

Diplomat pentru "minge" si Amandina pentru "teren".

Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta.

Pregatim blatul pentru amandina:

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati. O sa va iasa un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.

O coacem la foc mediu.

Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit

Intre timp ne ocupam de sirop:

Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.

Crema:

Untul il incalzim la microunde cam 15 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos, adaugam cate un galbenus, apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ), la sfarsit cacao si esenta de rom.

Glazura: topim la bain marine ciocolata,untul si zaharul(nu il topim complet).

O lasam sa se raceasca, apoi o mixam.

Insiropam blaturile, punem crema la mijloc iar deasupra glazuram.

Tortul diplomat il punem intr-un castronel si il dam la rece.

Amandina la fel .

Cand sunt gata le asamblam ca in imagini.


Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

Pentru ca baiatul meu vine azi din Romania acasa,el mi-a dat comanda de ceva bun bun cu care sa-l astept,asa ca am aterizat...

Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia