Tort Mioara

Tortul Mioara este un tort delicios de casa cu crema de cacao. Se face la foc mic un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 300gr. zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 6 oua
  • 300gr. nuci macinate
  • Crema: 150gr. zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet unt.

Mod de preparare

Tortul Mioara este un tort delicios de casa cu crema de cacao.

Blatul: Se face la foc mic un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca treptat, pe rand, cu cele 6 galbenusuri, se pune apoi cacaoa, portocala si lamaia rase cu coaja cu tot si nucile macinate. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu compozitia. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, unt si faina, si se coace la foc potrivit 3/4 ora. Cand s-a racit, se taie cu ata(ca mamaliga)pe orizontala in doua blaturi si se pune crema la mijloc si deasupra.
Crema: Se fierbe zaharul cu apa si cacaoa pana se face un sirop gros. Se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma si se amesteca treptat cu cate putin sirop pana se incorporeaza tot. Atentie sa nu se taie crema!
Se lasa tortul la rece o ora ca sa se intareasca crema, dupa care se poate servi.


Tortul Mioara se poate servi ornat cu fructe de padure, fructe din compot, frisca etc, dupa gust si dorinta.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
1
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Ciorba de fasole in bol de paine
2
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de conopida
4
Supe de legume

Supa crema de conopida

O reteta rapida, usoara, hranitoare, ideala pentru serile reci de iarna

Supa crema de conopida
Burrito
5
Parteneri
Mancare de pui cu fenicul
Bucataras.RO

Mancare de pui cu fenicul

nu mi-am imaginat ca feniculul e atat de gustos! E prima data cand gatesc mancare cu fenicul si sunt tare multumita de...

Mancare de pui cu fenicul
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia