Tort Mioara

Tortul Mioara este un tort delicios de casa cu crema de cacao. Se face la foc mic un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 300gr. zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 6 oua
  • 300gr. nuci macinate
  • Crema: 150gr. zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet unt.

Mod de preparare

Tortul Mioara este un tort delicios de casa cu crema de cacao.

Blatul: Se face la foc mic un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca treptat, pe rand, cu cele 6 galbenusuri, se pune apoi cacaoa, portocala si lamaia rase cu coaja cu tot si nucile macinate. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu compozitia. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, unt si faina, si se coace la foc potrivit 3/4 ora. Cand s-a racit, se taie cu ata(ca mamaliga)pe orizontala in doua blaturi si se pune crema la mijloc si deasupra.
Crema: Se fierbe zaharul cu apa si cacaoa pana se face un sirop gros. Se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma si se amesteca treptat cu cate putin sirop pana se incorporeaza tot. Atentie sa nu se taie crema!
Se lasa tortul la rece o ora ca sa se intareasca crema, dupa care se poate servi.


Tortul Mioara se poate servi ornat cu fructe de padure, fructe din compot, frisca etc, dupa gust si dorinta.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide