Mousse-ul: Se bate frisca si se pune la frigider. Intr-o craticioara se pun: zaharul, ouale batute in prealabil si 80 ml lapte. Se amesteca bine sa se
Mousse-ul: Se bate frisca si se pune la frigider.
Intr-o craticioara se pun: zaharul, ouale batute in prealabil si 80 ml lapte.
Se amesteca bine sa se omogenizeze apoi se pun pe foc.
Se tin pe foc aproximativ 2 minute, cat sa se topeasca zaharul.
Se inmoaie gelatina in cca 50 ml lapte si se incalzeste pe foc (sau pe baie de apa) pana se dizolva.
Ambele compozitii se lasa putin la racit.
Se scoate frisca de la frigider, se opreste putina pentru ornat si peste ea se toarna cele 2 compozitii si esenta de vanilie.
Se amesteca bine.
Se da cca 15 minute la congelator apoi se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu folie de plastic in ea si se da la frigider.
Jeleul de capsuni:
Intre timp se face jeleul de capsuni.
Se mixeaza bine capsunile in blender cu 150 g zahar pudra.
Se opresc 2-3 capsuni pentru ornat.
Se dizolva gelatina in 50 ml apa si apoi se topeste pe baie de apa si se amesteca cu capsunile mixate.
Se da cca 20 minute la congelator.
Se scoate mouuse-ul de frisca (care a stat cca 30 minute la frigider) din tava si se intoarce pe un platou.
Se pune din nou inelul in jurul lui si se toarna jeleul de capsuni (care a stat 15-20 min la congelator).
Se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi cand se orneaza dupa pricepere.
Reteta Tort mousse cu jeleu de capsuni a fost propusa de Edith
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete cu capsuni
Spuma de capsuni
Dulceata de capsuni
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii