Tort Napoleon

Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se obtine o coca nici prea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 100 gr. unt
  • 100 gr. smintina
  • ¼ lingurita bicarbonat
  • faina cit cuprinde
  • zahar pudra vanilat; Crema: 5 galbenusuri
  • 1/2 pahar zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 ¼ pahar lapte
  • vanilie(baton)

Mod de preparare

Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se obtine o coca nici prea moale, nici prea tare. Se imparte coca in trei parti egale si se intind cu sucitorul foi rotunde groase de 1 cm; se inteapa cu furculita si se coc la foc potrivit. Cind sint reci se ung cu urmatoarea crema. Se freaca galbenusurile cu zaharul, pina se face spuma. Se adauga faina si se amesteca. Peste aceasta pasta se toarna laptele fiert cu vanilie(laptele trebuie sa fie fierbinte), amestecind repede. Se pune vasul in care pregatim crema pe aragaz si se amesteca mereu pina cind crema incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se ung blaturile. Ultimul blat se presara cu zahar pudra vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa