Tort Pavlova cu ciocolata

Reteata speciala de tort Pavlova cu ciocolata a Oanei

Portii
10
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat bezea 3 foi:
  • Albus 450 g
  • Zahar pudra 900 g
  • Cacao pudra 20 g
  • Scortisoara 6 g
  • Ganache de ciocolata neagra 66%:
  • Frisca lichida 500 ml
  • Ciocolata neagra 66% 400 g
  • Unt 50 g
  • Crema Chantilly
  • Frisca lichida 35% grasime - 500 ml
  • Zahar pudra 20 g
  • Decor :
  • Alune de padure coapte – 100 gr
  • Zmeura – 100gr
  • Ciocolata 66% topita – 100 gr

Mod de preparare

1. Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra, si dupa ce a devenit bezeaua mai compacta puneti si restul de zahar pudra. Bateti bezeaua la viteza mare. 


2. Cand bezeaua este gata, turnati putin din amestecul de cacao si scortisoara si amestecati de sus in jos. Nu trebuie sa se incorporeze de tot, ci sa aiba doar niste insertii bezeaua. 


3. Apoi turnati compozitia pe o foaie de copt si intindeti-o sa aiba 20 de cm. O puteti pune cu un pos sau cu o spatula. Mai turnati deasupra un pic din amestecul de scortisoara si cacao. Bagati bezeaua la cuptor la 90 de grade pentru 2,5 ore. Ea trebuie sa fie tare la exterior si un pic moale la interior. Cand e gata lasati-o sa se raceasca si sa se intareasca pana a doua zi. Repetati procesul pentru celelalte 2 blaturi ale tortului.


4. Pentru umplutura, turnati peste ciocolata smantana fierbinte si amestecati usor pana se topeste. Cand s-a topit, adaugati untul si amestecati bine. Acesta este ganache-ul pentru tort. Lasati-l sa se raceasca si apoi bagati-l la frigider o ora, dar amestecati in el din 10 in 10 minute ca sa nu se formeze crusta deasupra. 


5. Bateti smantana de frisca cu 20 gr de zahar pentru a obtine crema chantilly. 


6. Pentru a monta, puneti intai un pic de frisca pe mijlocul platoului, pentru ca blatul sa nu alunece si puneti prima foaie de bezea. Turnati 1/3 din crema de ciocolata. Puneti apoi frisca, cat sa acopere tot blatul. Presarati alune de padure pisate. Puneti apoi urmatoarea foaie de bezea, ganache-ul de ciocolata, alunele si frisca. Repetati pentru ultima foaie de bezea. La ultima, puneti mai putin frisca, sa nu pice pe margini. Decorati apoi cu ciocolata topita. Alune pisate si alune si zmeura. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia