1. Turnati compozitia de blat intr-o forma cu pereti detasabili, unsa si tapetata cu faina. Blatul obtinut se lasa la racit, (atentie , se coace mai g
1. Turnati compozitia de blat intr-o forma cu pereti detasabili, unsa si tapetata cu faina.
Blatul obtinut se lasa la racit, (atentie , se coace mai greu in forma rotunda decat in tava), apoi se taie in 3 parti egale, se lasa deoparte, ca urmeaza umplutura.
CREMA
2. Ä°ntr-un castron am pus 2 cutii de frisca lichida , adica 400 ml, impreuna cu zaharul vanilat. Am mixat cam 10 min. pana am obtinut frisca.
3. Ä°n alt castron punem 150 ml. frisca lichida (am pus o cutie de 200 gr. si din cealalta cutie am cantarit 150 gr.) mixam si p-asta f. bine.
Lasam castroanele de frisca deoparte, si punem toata ciucalata la bain marie.
Dupa ce s-a topit ciocolata, punem peste ea cantitatea mai mica de frisca (cele 150 gr. ) si amestecam bine cu o lingura.
ASAMBLARE:
4. Sub primul blat pastrati cercul de la forma, nu-l scoateti , ca sa puteti muta tortul pe ce vreti.
Primul blat il ungem cu un strat din ciocolata pe care am amestecat-o cu frisca.
Pe urma peste stratul de cioco punem jumatate din cantitatea de frisca (cea de 400 gr).
Peste frisca puneti capsunile spalate, desfrunzite, taiate-n jumatate, cu partea taiata-n jos.
Pe urma puneti blatul 2, peste blat iar un strat de ciocolata, restul de frisca, capsunile si pe urma peste toate astea blatul nr. 3.
5. Pentru decorat am mai pastrat cateva capsuni , am luat niste bomboane de ciocolata, si am mai scos din arhive niste fistic tocat.
Turnati pe centrul tortului restul de ciocolata si ea o sa curga pe laterale (nu f. mult, ca e compozitia mai groasa).
Dupa ce l-am aranjat, l-am bagat in frigider (se taie, dupa o zi/noapte la frigider, ca sa se intepeneasca frisca).
Pofta buna!
Reteta Tort Poca a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort cu visine si ciocolata,
Tort de ciocolata,
Tort Sacher
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut...
Briose aperitivOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii