Tort pufos cu mere

Tortul pufos cu mere este foarte bun si usor de pregatit. Intr-o cratita de 3 litri punem 100 g zahar si caramelizam.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • o lingura de pesmet
  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 3 linguri de ulei
  • o cana de faina si
  • un praf de copt
  • 500 g frisca
  • 200 g zahar si
  • 1 plic de vanilie.

Mod de preparare

Pentru tortul pufos cu mere, intr-o cratita de 3 litri punem 100 g zahar si caramelizam. Peste zahar punem 50 g unt si o lingura de pesmet, apoi tapetam cratita. Curatam merele cat incap in cratita unul langa altul, scobite la mijloc, iar in scobitura punem cate un miez de nuca sau fructe din dulceata. Dam cratita la cuptor ca sa se coaca merele. intre timp facem un pandispan din 6 oua, o cana de zahar, coaja si zeama de la o lamaie, 3 linguri de ulei, o cana de faina si un praf de copt. Scoatem cratita cu merele coapte si turnam compozitia de pandispan peste mere, dupa care dam iar la cuptor timp de trei sferturi de ora pana la o ora. Dupa ce s-a copt, batem 500 g frisca cu 200 g zahar si 1 plic de vanilie cu care acoperim tortul. Blatul se rastoarna pe un platou cu merele deasupra, iar peste mere punem frisca.


Dupa ce s-a racit, tortul pufos cu mere se orneaza cu frisca si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci