Tort Pusa

Tortul Pusa se umple cu crema si este delicios. Aveti nevoie de 4 oua, 10 linguri de apa, o cana de zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 10 linguri de apa
  • o cana de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de nuca
  • o lingurita de amoniac stins
  • foaie din pandispan facuta din:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar si
  • 3 linguri de faina
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • 300 g zahar
  •  
  • 6 linguri de apa

Mod de preparare

Pentru tortul Pusa, se freaca galbenusurile cu zahar, care se pune cate putin, alternativ cu apa, pana se dizolva zaharul, dupa care se toarna faina, nucile si amoniacul stins. Se adauga albusurile batute spuma, apoi se coace in tava tapetata la foc potrivit, dupa care se taie in doua parti. La mijloc se pune o foaie din pandispan facuta din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina. Crema - 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahar, 6 linguri de apa. Se fierb apa cu zaharul si cacao. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma.


Tortul Pusa se serveste umplut cu crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci