Tortul racoros cu menta si portocale, servit in compania unui ceai de fructe, cu gheata, va ajunge direct la inima. Pentru pregatirea acestei retete de tort aveti nevoie de cacao, faina, unt...
Preparare blat:
Separati cele 4 oua. Mixati albusurile cu zaharul pana se formeaza spuma; iar galbenusurile cu apa si uleiul. Adaugati treptat, peste galbenus, faina, praful de copt, jumatate sticluta esenta de rom, cacaua si mixati impreuna cu 2-3 linguri din spuma de albus. Apoi turnati restul de spuma peste galbenus, amestecand usor cu o lingura de lemn. Pregatiti tava de tort, (foaie de copt, ulei/unt si faina) si turnati compozitia. Dati la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.
Preparare crema:
Conform instructiunilor de pe plic pregatiti budinca. Prajiti alunele, macinati-le si adaugati-le in budinca racita in prealabil. Radeti o portocala si adaugati in crema si coaja, plus nuca de cocos si restul de esenta de rom.
Finalizare tort:
Taiati blatul dupa ce s-a racit si insiropati-l cu siropul de menta. Intre blaturi asezati o parte din crema, coaja de la o alta portocala si cele 2 portocale taiate marunt. Ornati tortul cu restul de crema si nuca de cocos. Eu am facut si 3 trandafirasi din pasta de zahar cu care l-am ornat.
Servit in compania unui ceai de fructe, cu gheata, va ajunge direct la inima. Sursa acestei retete este blogul culinar: dulcegarii-culinare.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii