Tortul racoros cu menta si portocale, servit in compania unui ceai de fructe, cu gheata, va ajunge direct la inima. Pentru pregatirea acestei retete de tort aveti nevoie de cacao, faina, unt...
Preparare blat:
Separati cele 4 oua. Mixati albusurile cu zaharul pana se formeaza spuma; iar galbenusurile cu apa si uleiul. Adaugati treptat, peste galbenus, faina, praful de copt, jumatate sticluta esenta de rom, cacaua si mixati impreuna cu 2-3 linguri din spuma de albus. Apoi turnati restul de spuma peste galbenus, amestecand usor cu o lingura de lemn. Pregatiti tava de tort, (foaie de copt, ulei/unt si faina) si turnati compozitia. Dati la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.
Preparare crema:
Conform instructiunilor de pe plic pregatiti budinca. Prajiti alunele, macinati-le si adaugati-le in budinca racita in prealabil. Radeti o portocala si adaugati in crema si coaja, plus nuca de cocos si restul de esenta de rom.
Finalizare tort:
Taiati blatul dupa ce s-a racit si insiropati-l cu siropul de menta. Intre blaturi asezati o parte din crema, coaja de la o alta portocala si cele 2 portocale taiate marunt. Ornati tortul cu restul de crema si nuca de cocos. Eu am facut si 3 trandafirasi din pasta de zahar cu care l-am ornat.
Servit in compania unui ceai de fructe, cu gheata, va ajunge direct la inima. Sursa acestei retete este blogul culinar: dulcegarii-culinare.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii