Tort rapid cu frisca si pepene rosu

Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecati aceasta compozitie pe bain-mari

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 200g faina
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 150g miez de nuca macinat
  • 100g ciocolata de menaj neagra
  • 50g unt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Crema:
  • 250ml frisca
  • 150g fulgi de cereale cu scortisoara
  • 25g ciocolata de menaj
  • Ornare:
  • 500ml frisca
  • 100g rondele din pepene rosu sau galben

Mod de preparare

Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecati aceasta compozitie pe bain-marie timp de 20 de minute, fara a o lasa insa sa fiarba. Trageti vasul de pe foc, ori de cate ori compozitia se pregateste sa clocoteasca. Adaugati apoi faina, treptat, amestecand bine. Turnati compozitia intr-o forma rotunda de tort, unsa si tapetata. Coaceti blatul la foc potrivit, apoi lasati-l sa se raceasca si taiati-l in 3 foi, pe orizontala. Pentru crema, amestecati frisca cu fulgii de cereale si ciocolata rasa. Umpleti foile cu aceasta crema. Acoperiti tot tortul cu frisca, decorativ, si ornati-l cu bucati de pepene rosu sau galben, la alegere.
Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Tort de mere cu nuci si zahar ars

Tort tiramisu

Tort cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori