Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecati aceasta compozitie pe bain-mari
Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecati aceasta compozitie pe bain-marie timp de 20 de minute, fara a o lasa insa sa fiarba. Trageti vasul de pe foc, ori de cate ori compozitia se pregateste sa clocoteasca. Adaugati apoi faina, treptat, amestecand bine. Turnati compozitia intr-o forma rotunda de tort, unsa si tapetata. Coaceti blatul la foc potrivit, apoi lasati-l sa se raceasca si taiati-l in 3 foi, pe orizontala. Pentru crema, amestecati frisca cu fulgii de cereale si ciocolata rasa. Umpleti foile cu aceasta crema. Acoperiti tot tortul cu frisca, decorativ, si ornati-l cu bucati de pepene rosu sau galben, la alegere.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Tort de mere cu nuci si zahar ars
Tort tiramisu
Tort cu zmeura

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii