Torturi

Reteta Tort raw-vegan cu afine si vanilie

portii reteta 5 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 12h 
gatire reteta 1h 
buna postat de
Postat pe: 04-01-2018
Adaugă în cartea de bucate
Este un desert sanatos, fara E-uri, aditivi si coloranti care se face foarte rapid. Ingredientele se gasesc in magazinele naturiste sau hipermarketuri iar pentru preparare aveti nevoie de un blender cu lama in S, de mare putere sau un robot de bucatarie.

ingrediente

5 portii

   seminte pastaie vanilie
   seminte pastaie vanilie
Blatul:
   2 cani nuci hidratate peste noapte
   1 cana curmale
   un varf de cutit scortisoara
Crema de vanilie:
   1 cana caju hidratat
   1/2 cana curmale
   1 banana
   1 lingura suc de lamaie proaspat
Glazura de afine:
   1 cana afine congelate
   1/2 cana caju hidratat peste noapte
   1/2 cana curmale hidratate peste noapte
   2 linguri ulei de cocos
   seminte pastaie vanilie

mod de preparare

Blatul: Am adaugat nucile, curmalele, scortisoara si semintele de vanilie,(dupa ce am spintecat pastaia si am scos semintele cu un cutit) in blender si am procesat cateva minute. Am adaugat apa, atat cat a fost nevoie si m-am incheiat multumita cand in vas am obtinut o compozitie fina de forma unei mingi. Am pregatit separat o forma de tort cu fund detasabil, pe care am pus hartie de copt.
Apoi am intins pasta obtinuta in forma si am presat-o cu lingura, pentru a-i da forma circulara. Am introdus forma cu blatul la congelator pentru 30 de minute.
Crema de vanilie: Am adaugat caju, curmalele, banana, sucul de lamaie, apa si vanilia in blender si am procesat totul cateva minute, pana se formeaza o compozitie cremoasa. Turnam crema obtinuta peste blat si lasam la congelator pentru 10 minute.
Glazura de afine: Punem in blender afinele, caju, curmalele si vanilia si mixam cateva minute pana obtinem o glazura. Treptat turnam ulei de cocos si amestecam pana se incorporeaza in amestec. Intindem uniform glazura peste tort si dam forma la congelator.
Am ornat tortul cu fulgi de cocos si afine, pe care care le-am pus inainte intr-o cana cu apa si suc de lamaie, pentru a nu oxida pe tort.
Tortul se tine dupa preparare cateva ore la congelator, pentru a se intrepatrunde ingredintele.
Se lasa la temperatura camerei cu 15-20 de minute inainte de a se consuma.
Incearca si Tort la rece cu caise si dulceata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort raw-vegan cu afine si vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.