Tort raw-vegan cu afine si vanilie

Este un desert sanatos, fara E-uri, aditivi si coloranti care se face foarte rapid. Ingredientele se gasesc in magazinele naturiste sau hipermarketuri iar pentru preparare aveti nevoie de un blender cu lama in S, de mare putere sau un robot de bucatarie.

Portii
5
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Tort raw-vegan cu afine si vanilie

Ingrediente

  • seminte pastaie vanilie
  • seminte pastaie vanilie
  • Blatul:
  • 2 cani nuci hidratate peste noapte
  • 1 cana curmale
  • un varf de cutit scortisoara
  • Crema de vanilie:
  • 1 cana caju hidratat
  • 1/2 cana curmale
  • 1 banana
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat
  • Glazura de afine:
  • 1 cana afine congelate
  • 1/2 cana caju hidratat peste noapte
  • 1/2 cana curmale hidratate peste noapte
  • 2 linguri ulei de cocos
  • seminte pastaie vanilie

Mod de preparare

Blatul: Am adaugat nucile, curmalele, scortisoara si semintele de vanilie,(dupa ce am spintecat pastaia si am scos semintele cu un cutit) in blender si am procesat cateva minute. Am adaugat apa, atat cat a fost nevoie si m-am incheiat multumita cand in vas am obtinut o compozitie fina de forma unei mingi. Am pregatit separat o forma de tort cu fund detasabil, pe care am pus hartie de copt.

Apoi am intins pasta obtinuta in forma si am presat-o cu lingura, pentru a-i da forma circulara. Am introdus forma cu blatul la congelator pentru 30 de minute.

Crema de vanilie: Am adaugat caju, curmalele, banana, sucul de lamaie, apa si vanilia in blender si am procesat totul cateva minute, pana se formeaza o compozitie cremoasa. Turnam crema obtinuta peste blat si lasam la congelator pentru 10 minute.

Glazura de afine: Punem in blender afinele, caju, curmalele si vanilia si mixam cateva minute pana obtinem o glazura. Treptat turnam ulei de cocos si amestecam pana se incorporeaza in amestec. Intindem uniform glazura peste tort si dam forma la congelator.

Am ornat tortul cu fulgi de cocos si afine, pe care care le-am pus inainte intr-o cana cu apa si suc de lamaie, pentru a nu oxida pe tort.

Tortul se tine dupa preparare cateva ore la congelator, pentru a se intrepatrunde ingredintele.

Se lasa la temperatura camerei cu 15-20 de minute inainte de a se consuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori