Tort raw-vegan cu afine si vanilie

Este un desert sanatos, fara E-uri, aditivi si coloranti care se face foarte rapid. Ingredientele se gasesc in magazinele naturiste sau hipermarketuri iar pentru preparare aveti nevoie de un blender cu lama in S, de mare putere sau un robot de bucatarie.

Portii
5
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Tort raw-vegan cu afine si vanilie

Ingrediente

  • seminte pastaie vanilie
  • seminte pastaie vanilie
  • Blatul:
  • 2 cani nuci hidratate peste noapte
  • 1 cana curmale
  • un varf de cutit scortisoara
  • Crema de vanilie:
  • 1 cana caju hidratat
  • 1/2 cana curmale
  • 1 banana
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat
  • Glazura de afine:
  • 1 cana afine congelate
  • 1/2 cana caju hidratat peste noapte
  • 1/2 cana curmale hidratate peste noapte
  • 2 linguri ulei de cocos
  • seminte pastaie vanilie

Mod de preparare

Blatul: Am adaugat nucile, curmalele, scortisoara si semintele de vanilie,(dupa ce am spintecat pastaia si am scos semintele cu un cutit) in blender si am procesat cateva minute. Am adaugat apa, atat cat a fost nevoie si m-am incheiat multumita cand in vas am obtinut o compozitie fina de forma unei mingi. Am pregatit separat o forma de tort cu fund detasabil, pe care am pus hartie de copt.

Apoi am intins pasta obtinuta in forma si am presat-o cu lingura, pentru a-i da forma circulara. Am introdus forma cu blatul la congelator pentru 30 de minute.

Crema de vanilie: Am adaugat caju, curmalele, banana, sucul de lamaie, apa si vanilia in blender si am procesat totul cateva minute, pana se formeaza o compozitie cremoasa. Turnam crema obtinuta peste blat si lasam la congelator pentru 10 minute.

Glazura de afine: Punem in blender afinele, caju, curmalele si vanilia si mixam cateva minute pana obtinem o glazura. Treptat turnam ulei de cocos si amestecam pana se incorporeaza in amestec. Intindem uniform glazura peste tort si dam forma la congelator.

Am ornat tortul cu fulgi de cocos si afine, pe care care le-am pus inainte intr-o cana cu apa si suc de lamaie, pentru a nu oxida pe tort.

Tortul se tine dupa preparare cateva ore la congelator, pentru a se intrepatrunde ingredintele.

Se lasa la temperatura camerei cu 15-20 de minute inainte de a se consuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide