Tort Red Velvet | sau Catifea Rosie

Primavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red Velvet sau Catifea Rosie, cu un contrast spectaculos intre rosu si alb, indulceste ziua speciala de 1 Martie!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 345 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 10 g cacao
  • ½ lingurita sare
  • 115 g unt nesarat
  • 400 g zahar
  • 240 ml ulei floarea soarelui
  • 4 oua
  • 1 lingura vanilie
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 240 ml lapte batut
  • gel rosu alimentar
  • Crema:
  • 450 g branza philadelphia
  • 115 g unt nesarat
  • 30 ml smantana lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie

Mod de preparare

Pentru blat ai nevoie de 345 g faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 10 g cacao,o jumatate de lingurita de sare, 115 g unt nesarat, 400 g zahar, 240 ml ulei floarea soarelui, 4 oua, 1 lingura vanilie, 1 lingurita otet de vin alb, 240 ml lapte batut si colorant rosu alimentar.


Pentru crema, iti trebuie 450 g crema de branza, 115 g unt nesarat, 150 gr zahar pudra, 30 ml smantana lichida si 2 lingurite vanilie.



Este important ca ingredientele pentru blat sa fie la temperatura camerei. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacao si sare. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura camerei pana devine pufos, apoi adauga zaharul putin cate putin, si mai mixeaza 2 minute, pana amestecul devine cremos.



Adauga uleiul si mixeaza la viteza mare inca 2 minute. Chiar daca uleiul nu se combina in totalitate cu untul, nu te ingrijora, este normal! Adauga galbenusurile in compozitie si mixeaza in continuare pana se incorporeaza. Daca este nevoie, curata peretii vasului cu o spatula de silicon. Adauga otetul, apoi colorantul alimentar, pana obtii culoarea dorita. Redu viteza la minim si adauga ingredientele uscate in trei reprize, alternand cu laptele batut. Pune compozitia intr-un castron incapator si mixeaza apoi albusurile pana obtii o spuma tare. Adauga-le apoi in aluat, putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza bine.



Imparte compozitia in doua si rastoarn-o in doua forme de copt cu diametrul de 24 cm. Pune blaturile in cuptor si lasa-le 30-40 de minute. Verifica cu o scobitoare daca sunt coapte. Scoate apoi formele si lasa blaturile la racit pe un grilaj.



Pentru crema, mixeaza untul la temeperatura camerei cu crema de branza pana se inmoaie. Adauga apoi zaharul pudra, smantana lichida si vanilia si mai mixeaza 2 minute. Acum asambleaza tortul: indreapta blaturile de tort cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Pune un blat pe platou, rastoarna jumatate de crema, pune al doilea blat si apoi restul de crema.




Niveleaza bine si imbraca lateralele tortului. Faramiteaza blatul ramas si decoreaza tortul, apoi pune-l la rece 2-3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
5
Retete de Pasti

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Parteneri
Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt
Bucataras.RO

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

...un deliciu cu savoare ce da pofta de mancare

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!