Tort Red Velvet | sau Catifea Rosie

Primavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red Velvet sau Catifea Rosie, cu un contrast spectaculos intre rosu si alb, indulceste ziua speciala de 1 Martie!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 345 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 10 g cacao
  • ½ lingurita sare
  • 115 g unt nesarat
  • 400 g zahar
  • 240 ml ulei floarea soarelui
  • 4 oua
  • 1 lingura vanilie
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 240 ml lapte batut
  • gel rosu alimentar
  • Crema:
  • 450 g branza philadelphia
  • 115 g unt nesarat
  • 30 ml smantana lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie

Mod de preparare

Pentru blat ai nevoie de 345 g faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 10 g cacao,o jumatate de lingurita de sare, 115 g unt nesarat, 400 g zahar, 240 ml ulei floarea soarelui, 4 oua, 1 lingura vanilie, 1 lingurita otet de vin alb, 240 ml lapte batut si colorant rosu alimentar.


Pentru crema, iti trebuie 450 g crema de branza, 115 g unt nesarat, 150 gr zahar pudra, 30 ml smantana lichida si 2 lingurite vanilie.



Este important ca ingredientele pentru blat sa fie la temperatura camerei. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacao si sare. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura camerei pana devine pufos, apoi adauga zaharul putin cate putin, si mai mixeaza 2 minute, pana amestecul devine cremos.



Adauga uleiul si mixeaza la viteza mare inca 2 minute. Chiar daca uleiul nu se combina in totalitate cu untul, nu te ingrijora, este normal! Adauga galbenusurile in compozitie si mixeaza in continuare pana se incorporeaza. Daca este nevoie, curata peretii vasului cu o spatula de silicon. Adauga otetul, apoi colorantul alimentar, pana obtii culoarea dorita. Redu viteza la minim si adauga ingredientele uscate in trei reprize, alternand cu laptele batut. Pune compozitia intr-un castron incapator si mixeaza apoi albusurile pana obtii o spuma tare. Adauga-le apoi in aluat, putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza bine.



Imparte compozitia in doua si rastoarn-o in doua forme de copt cu diametrul de 24 cm. Pune blaturile in cuptor si lasa-le 30-40 de minute. Verifica cu o scobitoare daca sunt coapte. Scoate apoi formele si lasa blaturile la racit pe un grilaj.



Pentru crema, mixeaza untul la temeperatura camerei cu crema de branza pana se inmoaie. Adauga apoi zaharul pudra, smantana lichida si vanilia si mai mixeaza 2 minute. Acum asambleaza tortul: indreapta blaturile de tort cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Pune un blat pe platou, rastoarna jumatate de crema, pune al doilea blat si apoi restul de crema.




Niveleaza bine si imbraca lateralele tortului. Faramiteaza blatul ramas si decoreaza tortul, apoi pune-l la rece 2-3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de post cu cartofi noi
Bucataras.RO

Ciorba de post cu cartofi noi

m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...

Ciorba de post cu cartofi noi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos